Laser ή IPL Αποτρίχωση

Όταν χρησιμοποιούνται ως μέθοδοι αποτρίχωσης, τόσο τα λέιζερ όσο και το έντονο παλμικό φως (IPL) χρησιμοποιούν φως για τη θέρμανση των θυλάκων των τριχών και την πρόληψη της αναγέννησης της τριχοφυίας. Παρόλο που η μέθοδος εφαρμογής μοιάζει, η τεχνολογία που χρησιμοποιείται είναι αρκετά διαφορετική, με τη βασική διαφορά να έγκειται στη πηγή του φωτός.

Για να σας βοηθήσουμε να προσδιορίσετε ποια μέθοδο αποτρίχωσης είναι κατάλληλη για εσάς, θα σας εξηγήσουμε και για τις 2 τεχνολογίες.

Αποτρίχωση με λέιζερ

Η θεραπεία με λέιζερ επηρεάζει την τριχοφυία στην ενεργή φάση ανάπτυξης (στάδιο αναγέννησης). Η δέσμη λέιζερ αποτελείται από ελεγχόμενους παλμούς ενέργειας που απορροφώνται από τη μελανίνη, τη χρωστική ουσία των τριχών, φτάνοντας στα ενεργά θυλάκια τρίχας που βρίσκονται κάτω από το δέρμα. Ουσιαστικά, η ενέργεια θερμαίνει την τριχοφυία- μέχρι το κάτω μέρος της ρίζας – καταστρέφοντας τη με ασφάλεια χωρίς να καταστρέψει τον περιβάλλοντα ιστό ή το δέρμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν μεταξύ έξι και οκτώ συνεδριών, μετά τις οποίες η τριχοφυία θα μειωθεί ορατά ή θα αφαιρεθεί μόνιμα και το δέρμα θα φαίνεται ομαλό και λείο.

Αποτρίχωση IPL

Η τεχνολογία IPL – επίσης γνωστή ως τεχνολογία έντονου παλμικού φωτός – στην πραγματικότητα δεν είναι θεραπεία με λέιζερ. Σε αντίθεση με την αποτρίχωση με λέιζερ, χρησιμοποιεί ένα ευρύ φάσμα φωτός με πολλαπλά μήκη κύματος. Αυτό σημαίνει ότι διοχετεύει άσκοπα ενέργεια γύρω από την περιοχή των τριχών και στο δέρμα. Έτσι, το IPL χρησιμοποιεί φώτα πολλών φάσματος ενώ το λέιζερ χρησιμοποιεί ένα φως μοναδικού φάσματος, που σημαίνει ότι η ενέργεια IPL είναι διασκορπισμένη και πολύ ασθενέστερη. Το λέιζερ έχει πυκνό και στοχευμένο φως και όλη η ενέργεια εστιάζεται εκεί που χρειάζεται.

Το φώς μετριέται ως μήκος κύματος (nm), για παράδειγμα, το μήκος κύματος 755nm στοχεύει καλύτερα στη μελανίνη, οπότε χρησιμοποιείται για την αποτρίχωση. Το IPL εκπέμπει μήκος κύματος 532nm(μέσος όρος πολλαπλών μηκών κύματος). Τα ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν την υψηλότερη απορρόφηση προς αυτό το φως, οπότε το IPL μπορεί να προκαλέσει κάψιμο στην επιδερμίδα.

Σε αντίθεση με τις θεραπείες λέιζερ που εκπέμπουν ένα συγκεκριμένο μήκος κύματος, το IPL λειτουργεί εκπέμποντας διάσπαρτα μήκη κύματος φωτός. Διάφορα φίλτρα αποκοπής χρησιμοποιούνται συνήθως για να φιλτράρουν επιλεκτικά τα περιττά μήκη κύματος προκειμένου να στοχεύσουν συγκεκριμένες δομές και χρωστικές. Αυτό μπορεί να είναι μελανίνη στα μαλλιά ή στο δέρμα με τη μορφή χρωστικών βλαβών ή αιμοσφαιρίνης στα αιμοφόρα αγγεία που εμφανίζονται ως σπασμένα τριχοειδή. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να είναι ροδόχρους ακμή. Αυτό καθιστά το IPL μια απαλή και αποτελεσματική θεραπεία για όσους πάσχουν από ροδόχρου ακμή και έξαψη του προσώπου, και λιγότερο αποτελεσματική για την αποτρίχωση.

Όταν χρησιμοποιείται ειδικά για την αποτρίχωση, το IPL απαιτεί συνήθως πολλές θεραπείες για την πλήρη αποτρίχωση σε μια περιοχή.

Ποιο είναι καλύτερο για αποτρίχωση, IPL ή λέιζερ;

Η τεχνολογία IPL απαιτεί περισσότερες θεραπείες και μπορεί να προκαλέσει λιγότερο αποτελεσματική μείωση της τριχοφυίας. Οι νέες τεχνολογίες λέιζερ είναι πιο προηγμένες και αποτελεσματικές από τις αντίστοιχες IPL με λιγότερη ενόχληση (καθώς διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα ψύξης και τεχνολογίες σταδικής θέρμανσης του θύλακα). Επιπλέον, αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα ευρύτερο φάσμα τύπων δέρματος και τριχών από ένα IPL. 

Αν θέλετε να αντιμετωπίσετε την ανεπιθύμητη τριχοφυία, τότε το πραγματικό λέιζερ είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης είναι πιο αποτελεσματικό όταν εφαρμόζεται από έναν εξειδικευμένο νοσηλευτή λέιζερ. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι σημαντικό να συζητήσετε τις συγκεκριμένες ανησυχίες σας με τον  δερματολόγο σας και να λάβετε υπόψη τον τύπο του δέρματός σας, ώστε να μπορούν να σας συμβουλεύσουν για την καλύτερη πορεία δράσης.

Ποιο είναι το καλύτερο λέιζερ για την αποτρίχωση;

Χρησιμοποιούμε τα πιο προηγμένα λέιζερ για να έχουμε βέλτιστα αποτελέσματα. Το Soprano Ice και το Motus Ax είναι δύο από τα κορυφαία, πιο αξιόπιστα λέιζερ στον χώρο της αποτρίχωσης λέιζερ. Οι τεχνολογίες συνδυάζουν λέιζερ αλεξανδρίτη που είναι ιδανικό για τη απομάκρυνση της τριχοφυίας με κεφαλές σταδιακής θέρμανσης των θυλάκων, που τα καθιστά εντελώς ανώδυνα και αποτελεσματικά.

Τι συνεπάγεται αποτρίχωση με λέιζερ;

Με τα σύγχρονα λέιζερ απαιτούνται, γενικά, έξι έως οκτώ συνεδρίες. Ο θεραπευόμενος θα πρέπει να έρχεται κάθε τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες (ανάλογα με την περιοχή του σώματος) στην οποία μόνο τα μαλλιά στο στάδιο της αναγόνου αν θα καταστραφούν επιτυχώς. Στο μεταξύ των θεραπειών, οι ασθενείς μπορούν να ξυριστούν κάτι που ενθαρρύνει το κατεστραμμένο θυλάκιο να τις ρίξει.

Ποιος μπορεί και δεν μπορεί να λάβει θεραπείες λέιζερ;

Οι θεραπείες είναι κατάλληλες για τους περισσότερους άνδρες και γυναίκες άνω των 18 ετών. To ιατρικό ιστορικό συζητείται πάντα πριν τη θεραπεία και, ως εκ τούτου, θα παρουσιαστούν τυχόν αντενδείξεις που ενδέχεται να θέσουν αναποτελεσματική τη θεραπεία.

Υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις που εμποδίζουν τους θεραπευόμενους να αντιμετωπίσουν την τριχοφυΐα με τεχνολογία φωτός. Συχνά, σχετίζονται με φάρμακα που προκαλούν ελαφριά (φωτο) ευαισθησία.

Πόσο κοστίζει η αποτρίχωση με λέιζερ;

Μάθετε περισσότερα για τη αποτρίχωση laser ή δείτε τις ειδικές τιμές.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 5/05
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *