Ποια είναι η βέλτιστη πρακτική για αποτρίχωση στο μουστάκι;

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο, ειδικά στην περιοχή του άνω χείλους, είναι μια κοινή ανησυχία για πολλές γυναίκες. Ίσως αποτελεί το χειρότερο σημείο να εμφανιστεί αυξημένη τριχοφυΐα, καθώς δεν καλύπτεται και βρίσκεται ακριβώς πάνω από το χαμόγελο, που είναι αποδεδειγμένα το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς πάνω μας.

Συνήθως κάνει την εμφάνισή της από την εφηβική ηλικία, ενώ η ποσότητα των τριχών όπως και το χρώμα τους εξαρτώνται από ορμονικούς παράγοντες ή γενετική προδιάθεση.

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι αποτρίχωσης για το μουστάκι. Κάποιες από αυτές τις μεθόδους μπορούν να εφαρμοστούν στο σπίτι, ενώ άλλες απαιτούν τη βοήθεια ενός ειδικού. Ακόμα, κάποιες μπορεί να είναι τελείως ανώδυνες αλλά να μην προσφέρουν ουσιαστικό ή μακροπρόθεσμο αποτελέσματα ενώ άλλες να είναι πιο επίπονες αλλά και πιο αποτελεσματικές.

Σημαντικό είναι να επιλέξετε μια μέθοδο που να ταιριάζει με τον τύπο και την απόχρωση της επιδερμίδας σας, καθώς και τη δομή της τρίχας. Παρακάτω θα αναφέρουμε αναλυτικά τις πιο δημοφιλείς μαζί με τα υπέρ και τα κατά τους. Εξετάστε προσεκτικά και επιλέξτε με βάση το τι ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας.

Ξυραφάκι

Η αποτρίχωση με τη χρήση ξυραφιού είναι μια απλή και οικονομική λύση για την απομάκρυνση της τριχοφυΐας στο πρόσωπο. Παρ’ όλα αυτά, αυτή η μέθοδος είναι προσωρινή, καθώς οι τρίχες επανεμφανίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ακόμα και την επόμενη ημέρα.

Το ξύρισμα παίρνει την τρίχα μόνο επιφανειακά, χωρίς να την αφαιρεί από τη ρίζα της. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, καθώς η τρίχα μπορεί να γίνει πιο σκούρα, πιο σκληρή και πιο ανθεκτική. Επιπλέον, το συχνό ξύρισμα μπορεί να προκαλέσει κοπές και ερεθισμούς στην επιδερμίδα, ενώ μπορεί επίσης να οδηγήσει στην ανάπτυξη τριχών που στρέφονται προς τα μέσα, προκαλώντας θυλακίτιδα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος, αν και μπορεί να φανεί ελκυστική λόγω της ευκολίας και της ταχύτητάς της, έχει πολλές πιθανές αρνητικές συνέπειες. Αυτό την κατατάσσει αυτόματα ως τη λιγότερο επιθυμητή επιλογή για την αποτρίχωση στο πρόσωπο, και ιδίως στο μουστάκι.

Αποτριχωτική κρέμα

Η αποτρίχωση με αποτριχωτική κρέμα λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως το ξύρισμα, αλλά με την προσθήκη της χημικής αποσύνθεσης. Η διαδικασία είναι απλή: εφαρμόζετε την κρέμα στην περιοχή, την αφήνετε για λίγα λεπτά να δράσει και στη συνέχεια την αφαιρείτε μαζί με τις τρίχες.

Αυτό σημαίνει ότι η κρέμα δεν αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα, αλλά απλά την διαλύει στην επιφάνεια του δέρματος. Ως αποτέλεσμα, οι τρίχες επανεμφανίζονται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόλο που είναι μια οικονομική, γρήγορη και εύκολη λύση, η αποτρίχωση με κρέμα μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Τσιμπιδάκι

Η αποτρίχωση με τσιμπιδάκι στο μουστάκι είναι μία ακριβής αλλά χρονοβόρα και επίπονη διαδικασία. Βέβαια, ο εξοπλισμός που χρειάζεται είναι μόνο ένα τσιμπιδάκι, οπότε σίγουρα είναι μία οικονομική επιλογή.

Πολλές γυναίκες φαίνεται να την επιλέγουν παρόλο που έχει αρκετές αρνητικές επιπτώσεις και μειονεκτήματα.

Μπορεί οι τρίχες ναι βγαίνουν από τη ρίζα και να κάνουν την επανεμφάνισή τους μετά από δύο εβδομάδες όμως το τσιμπιδάκι μπορεί εύκολα να τραυματίσει το δέρμα μας και να αφήσει σημάδια και κοκκινίλες. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί οι τρίχες να σπάσουν εντός του δέρματος, να “γυρίσουν” και να δημιουργηθεί θηλακίτιδα. Τέλος, από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα είναι ότι μετά από μερικές χρήσεις οι τρίχες βγαίνουν πιο πυκνές και πιο σκούρες.

Νήμα

Η αποτρίχωση με κλωστή αποτελεί μια από τις μεθόδους που θεωρούνται αποτελεσματικές και με μεγάλη διάρκεια για την αφαίρεση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, ιδίως στο πρόσωπο. Αυτή η τεχνική εφαρμόζεται κυρίως σε ινστιτούτα αισθητικής από ειδικούς, αφού απαιτεί προσοχή και εξειδίκευση.

Αφαιρείται η τρίχα από τη ρίζα, προσφέροντας έτσι διάρκεια στο αποτέλεσμα από 2 έως 6 εβδομάδες. Αν και μπορεί να προκαλέσει κάποιον πόνο, συνήθως δεν προκαλεί ερεθισμούς ή δερματικά προβλήματα.

Παρόλα αυτά, η αποτρίχωση με κλωστή έχει και ορισμένα μειονεκτήματα, για παράδειγμα δεν είναι κατάλληλη για μεγάλες επιφάνειες καθώς είναι και χρονοβόρα. Εφαρμόζεται καλύτερα σε λεπτές και μικρές τρίχες, παρά σε μεγαλύτερες και σκούρες τρίχες που είναι πιο διάσπαρτες, άρα και πιο φανερές στο μάτι.

Παρόλα αυτά παραμένει μια οικονομική, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος αφαίρεσης της τριχοφυΐας στο πρόσωπο δεδομένου ότι γίνεται πάντα από έναν ειδικό.

Κερί

Η αποτρίχωση στο μουστάκι με κερί αποτελεί μια δημοφιλή επιλογή για πολλές γυναίκες. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να είναι λίγο επώδυνη, έχει την ιδιότητα να τραβά την τρίχα από τη ρίζα, προσφέροντας αποτελέσματα που διαρκούν περίπου 2-3 εβδομάδες. Αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί και στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ειδικές ταινίες που είναι σχεδιασμένες για την αφαίρεση της τριχοφυΐας στο μουστάκι, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο καλό.

Η αποτρίχωση με κερί έχει ορισμένα μειονεκτήματα. Ενδέχεται να προκαλέσει ερεθισμούς ή ακόμα και εγκαύματα, ειδικά όταν χρησιμοποιείται ζεστό κερί. Επίσης, αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να προκαλέσει σπυράκια ή ερεθισμούς στο δέρμα.

Σε πολλές περιπτώσεις, μετά από μερικά χρόνια χρήσης του κεριού, η τρίχα μπορεί να εξασθενήσει, αλλά αυτό εξαρτάται από την ηλικία και τις ορμόνες κάθε γυναίκας. Επιπλέον, μετά τη χρήση του κεριού για αποτρίχωση στο μουστάκι, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε μια κρέμα προσώπου για τυχόν κοκκινίλες ή ερεθισμούς.

Laser

Η LASER αποτρίχωση θεωρείται η μόνη μέθοδος που μπορεί να προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα, απομακρύνοντας την τριχοφυΐα ολοκληρωτικά χωρίς να επηρεάζει την επιφάνεια του δέρματος. Η διαδικασία είναι γρήγορη, ανώδυνη και εφαρμόζεται υπό την επίβλεψη ειδικού.

Με τη LASER αποτρίχωση, το δέρμα παραμένει βελούδινο χωρίς ερεθισμούς και θυλακίτιδα που μπορεί να προκαλέσουν άλλες μέθοδοι. Επιπλέον, η διαδικασία είναι ανώδυνη, καθώς προηγείται εφαρμογή αναισθητικής κρέμας και το LASER διαθέτει σύστημα ψύξης που μειώνει τον ερεθισμό του δέρματος.

Παρόλα αυτά, η LASER αποτρίχωση δεν είναι τόσο οικονομική σε σχέση με τις υπόλοιπες μεθόδους και απαιτεί πολλαπλές συνεδρίες για μόνιμα αποτελέσματα.

Συμπερασματικά, η απόλυτη σχέση ποιότητας τιμής βρίσκεται στην αποτρίχωση με laser! Μπορεί εκ πρώτης όψεως να μην φαίνεται σαν την πιο οικονομική λύση αλλά τα αποτελέσματα και η ποιότητα της θεραπείας δε συγκρίνεται με καμία άλλη. Ειδικά σε μία περιοχή όπως το πρόσωπο, που ταλαιπωρείται καθημερινά από τον ήλιο και την ατμόσφαιρα, δεν πρέπει να προτιμούμε τίποτα λιγότερο από το καλύτερο.

Στην Healthy Derma Clinics φροντίζουμε να λαμβάνετε τις βέλτιστες υπηρεσίες αποτρίχωσης laser σε πρόσωπο και σώμα και πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα στις λιγότερες δυνατές συνεδρίες. Ενημερωθείτε σήμερα από το εξειδικευμένο προσωπικό μας.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Πατώντας "Αποστολή" Συμφωνείτε με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 5/05
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *