Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να αδυνατίσουμε, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Μπορεί να νομίζετε ότι χρειάζεται να «λιώνετε» στο γυμναστήριο, αλλά η ήπια άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική με τα πιο απαιτητικά προγράμματα για αδυνάτισμα, λένε οι ειδικοί.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Physiological Reports», τα απαιτητικά προγράμματα εκγύμνασης δεν παρέχουν επιπλέον οφέλη για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος. Η ήπια άσκηση είναι εξίσου αποτελεσματική όταν προσπαθούμε να αδυνατίσουμε.

Οι ερευνητές από το Τμήμα Υγείας του Πανεπιστημίου του Bath εξέτασαν για πόσο διάστημα και με ποια ένταση θα πρέπει να γυμνάζονται οι συμμετέχοντες με στόχο την απώλεια βάρους. Ζήτησαν από 38 άνδρες και γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 52 χρόνια, οι οποίοι έκαναν καθιστική ζωή, να γυμνάζονται πέντε φορές την εβδομάδα. Επίσης, τους ζήτησαν να περιορίσουν τον αριθμό θερμίδων που κατανάλωναν. Οι μισοί συμμετέχοντες έκαναν εντατική προπόνηση στον διάδρομο ενώ οι άλλοι μισοί γυμνάζονταν σε μέτρια ένταση. Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν είναι ότι οι συμμετέχοντες και στις δυο ομάδες έχασαν την ίδια ποσότητα βάρους.

Σύμφωνα με τα ευρήματα αυτής της έρευνας, λοιπόν, δεν χρειάζεται να το παρακάνετε με τη γυμναστική στην προσπάθεια σας να χάσετε κιλά. Αρκεί να εντάξετε μια ήπια μορφή άσκησης στην καθημερινότητά σας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *