Αυτό είναι το μυστικό της ευτυχίας για το 2017

Έρευνα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που διήρκεσε 75 χρόνια αποκαλύπτει το μυστικό που εξασφαλίζει την ευτυχία. Είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι φαντάζεστε.

Ούτε τα χρήματα ούτε η δόξα αρκούν για να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το μυστικό είναι να περνάμε όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε με άτομα που μας κάνουν ευτυχισμένους, μας αγαπούν και μας νοιάζονται πραγματικά. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο ολοκληρωμένες έρευνες η οποία αναλύει την ανάπτυξη και εξέλιξη ενηλίκων.

Η έρευνα που διήρκεσε 75 χρόνια έγινε πάνω σε 268 άνδρες οποίοι είχαν φοιτήσει στο Χάρβαρντ και 456 αγόρια ηλικίας 12-16 ετών που μεγάλωσαν σε φτωχογειτονιές της Βοστώνης, μεταξύ 1939 και 2014. Σε σταθερές ημερομηνίες οι ερευνητές έθεταν ερωτήσεις στους συμμετέχοντες για τη δουλειά τους, την οικογένειά τους και την υγεία τους. Πραγματοποίησαν αναλύσεις αίματος, σκάνερ εγκεφάλου, έκαναν ακόμη και αυτοψίες σε νεκρούς που συμμετείχαν στην έρευνα όσο ζούσαν.

Αυτό στο οποίο κατέληξαν είναι ότι καλύτερα στη ζωή τους τα πήγαν όσοι έδωσαν έμφαση στις σχέσεις, στην οικογένεια και στους φίλους τους. Αυτά τα άτομα ήταν περισσότερο ευτυχισμένα και υγιή σε σχέση με τους υπόλοιπους στην ομάδα τους. Επίσης, έζησαν περισσότερο.

Η πραγματική ευτυχία, λοιπόν, είναι δωρεάν και μας προσφέρεται απλόχερα από τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Ο Robert Waldinger, κλινικός καθηγητής της ψυχιατρικής στο Harvard Medical School και τέταρτος κατά σειρά διευθυντής της 75ετούς μελέτης, τόνισε σε σχετική ομιλία του πως το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: «Οι καλές σχέσεις μας κάνουν πιο ευτυχισμένους και υγιείς».

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *