Η αντιγηραντική δίαιτα που προτείνουν οι επιστήμονες

Θέλετε να πετύχετε αντιγήρανση και απώλεια βάρους μαζί; Γίνεται! Αυτό υποστηρίζουν τουλάχιστον επιστήμονες από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και την Ιταλία.

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να χάσετε βάρος και ταυτόχρονα να «βάλετε φρένο» στη γήρανση του οργανισμού σας ακολουθώντας μια ειδική δίαιτα για πέντε ημέρες το μήνα; Σας ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, υπάρχουν πρόσφατες μελέτες που αποδεικνύουν ότι είναι εφικτό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Science Translational Medicine», μια περιοδική δίαιτα πέντε ημερών οδηγεί όχι μόνο σε απώλεια περιττών κιλών αλλά και σε μειωμένο κίνδυνο παθήσεων που σχετίζονται με το γήρας.

Πρόκειται για μια περιοδική δίαιτα που μιμείται τη νηστεία (Fasting Mimicking Diet ή FMD), η οποία περιλαμβάνει περιορισμό στην πρόσληψη θερμίδων και κατανάλωση συγκεκριμένων προϊόντων για 5 ημέρες τον μήνα. Η δίαιτα σχεδιάστηκε από επιστήμονες του Ινστιτούτου Μακροζωίας στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια. Στη δοκιμή συμμετείχαν 100 υγιή άτομα ηλικίας 20 έως 70 ετών. Ορισμένοι από τους συμμετέχοντες συνέχισαν τη συνηθισμένη διατροφή τους για τρεις μήνες, ενώ οι υπόλοιποι ακολούθησαν τη συγκεκριμένη ειδική δίαιτα για διάστημα τριών μηνών. Η δεύτερη ομάδα έπρεπε να καταναλώνει συγκεκριμένα τρόφιμα κατά τις 5 μέρες του μήνα που ακολουθούσε τη δίαιτα FMD. Οι συμμετέχοντες μπορούσαν να καταναλώνουν 750-1.100 θερμίδες την ημέρα και τα γεύματα βασίζονταν σε ακριβείς ποσότητες πρωτεΐνης, λιπαρών και υδατανθράκων. Μετά το πέρας των τριών μηνών, ζητήθηκε και από την πρώτη ομάδα να ακολουθήσει τη δίαιτα.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η δίαιτα FMD βελτιώνει τους δείκτες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως η αρτηριακή πίεση, μειώνει τις φλεγμονές, καθώς και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και τα επίπεδα της ορμόνης IGF-1 που επηρεάζει τον μεταβολισμό. Επίσης, χάρη στη δίαιτα, οι συμμετέχοντες έχασαν περίπου 3 κιλά, καθώς και πόντους από τη μέση.

Η πρόωρη γήρανση  είναι ιδιαίτερα εμφανής στο δέρμα .Αν το δέρμα μας δείχνει γερασμένο,πρέπει να κλείσουμε ένα ραντεβού για να μας εξετάσει ο δερματολόγος μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 5/05
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *