Το καλοκαίρι πλησιάζει και σκέφτεστε πως ήρθε η ώρα να κάνετε το μεγάλο βήμα και να απαλλαγείτε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μία για πάντα; Συγχαρητήρια, έχετε ήδη κάνει την πρώτη κίνηση για μια ζωή πιο ξένοιαστη, όπου εκτός από τις τρίχες θα αποχαιρετήσετε τις ώρες παραπάνω προετοιμασίας και την κάθε άβολη στιγμή που σας βρίσκει απροετοίμαστες , ενώ τα ξυραφάκια στη βαλίτσα θα είναι μια μακρινή ανάμνηση, όπως και οι κοκκινίλες και το ερεθισμένο και τραχύ δέρμα.

Ακούγεται ιδανικό, σωστά; Ωστόσο, όπως είναι λογικό, πριν την πρώτη φορά θα έχετε και κάποιες απορίες. Εμείς είμαστε εδώ για να σας τις λύσουμε!

Έχω ακούσει ότι η αποτρίχωση laser ενδείκνυται κυρίως για άτομα με σκούρες τρίχες και ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ισχύει;

Εν μέρει, ναι.  Λόγω της καλύτερης απορρόφησης του φωτός από σκούρα χρώματα, όντως τα άτομα με μαύρες και καστανές τρίχες βλέπουν καλύτερα αποτελέσματα και ακόμα καλύτερα αν έχουν ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Παρ’ όλα αυτά, χάρη στη συνεχή εξέλιξη των μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στην αποτρίχωση laser μπορούμε να δούμε και πολύ καλά αποτελέσματα και σε πιο σκούρες επιδερμίδες πλέον.

Ξυρίζομαι για χρόνια. Πόσο καιρό θα κάνουν να πέσουν οι τρίχες μου μετά τις συνεδρίες;

Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες! Ονομαστικά, η ποιότητα της τρίχας και το πόσο σκληρή είναι, το μηχάνημα που χρησιμοποιείται και φυσικά το αν χειρίζεται το μηχάνημα κατάλληλα ειδικευμένος χειριστής. Σε γενικές γραμμές, μπορεί να χρειαστεί εώς και δέκα μέρες για να απομακρυνθούν οι τρίχες τελείως μετά την πρώτη συνεδρία αλλά μην ανησυχείς- ο χρόνος μειώνεται δραστικά από τη δεύτερη κιόλας επίσκεψη!

Τι άλλο πρέπει να προσέξω την πρώτη φορά;

Πριν κάνεις laser για πρώτη φορά πρέπει να… ξυριστείς. Ναι, καλά μας άκουσες. Η περιοχή στην οποία θα γίνει η αποτρίχωση θα πρέπει να έχει ξυριστεί δύο μέρες νωρίτερα, ενώ εάν επιλέγεις το κερί θα πρέπει να μην έχεις κάνει αποτρίχωση τουλάχιστον για δύο εβδομάδες,  η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το laser να έχει ξυριστεί δύο ημέρες νωρίτερα. Εννοείται πως  η υπερβολική έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται ούτως ή άλλως, αλλά και ειδικά στην περίπτωση της αποτρίχωσης φρόντισε να μην εκτεθείς στον ήλιο για μια ημέρα πριν και μια ημέρα μετά.

Η Healthy Derma Clinics διασφαλίζει την ποιότητα των θεραπειών με την επίβλεψη των 3 δερματολόγων που απασχολούνται στο ιατρείο.

Καλή αρχή!
Συμφωνώ με τους όρους χρήσης