Το καλοκαίρι βρίσκεται προ το πυλών και ένα από τα βασικότερα θέματα που απασχολούν τις γυναίκες είναι το θέμα της αποτρίχωσης. Για πολλά χρόνια έχουν δοκιμαστεί πολλές μέθοδοι αποτρίχωσης οι οποίες είναι όμως προσωρινές και χρειάζεται να επαναλαμβάνονται  συνεχώς εφ’ όρου ζωής. Επίσης, δημιουργούν τραυματισμούς, εγκαύματα και  μολύνσεις. Οι τρίχες στο σώμα μας χωρίζονται σε παχιές και χνοώδεις και ο ρυθμός αύξησής τους διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για την ανάπτυξή τους παίζει ρόλο και το σημείο του σώματος, το είδος της τρίχας και η εποχή. Το ανθρώπινο τρίχωμα έχει διαφορετικές μορφές όπως σγουρή, κυματιστή, ίσια και παίζουν σημαντικό ρόλο οι ενδοκρινείς αδένες. Η τελική μορφή συμβαίνει στην εφηβική μας ηλικία.

 

Μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν υπήρχαν αρκετές μέθοδοι για να κάνει κανείς αποτρίχωση. Μέθοδοι αποτρίχωσης που πλέον θεωρούνται ξεπερασμένοι αλλά και που μπορεί να δημιουργήσουν μια σειρά από προβλήματα. Οι παλιές μέθοδοι, εκτός τους κινδύνους που αναφέραμε πριν, είναι προσωρινές. Ας δούμε αναλυτικότερα τους λόγους που οι παλιές μέθοδοι αποτρίχωσης θεωρούνται ξεπερασμένες.

  • Το ΞΥΡΑΦΑΚΙ μας αναγκάζει να κάνουμε ξανά αποτρίχωση κάθε 2-3 μέρες. Σχεδόν πάντα προκαλούν ερεθισμούς και κοψίματα, ειδικά όταν το ξυραφάκι χρησιμοποιείται κόντρα στην τρίχα για βαθύ αποτέλεσμα.
  • Οι ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ξυριστικές κάνουν καλύτερη δουλειά και το αποτέλεσμά τους διαρκεί δυο εβδομάδες περίπου, ενώ το ξύρισμα τελειώνει πιο γρήγορα. Όμως κι’ αυτές αν χρησιμοποιηθούν κόντρα, ερεθίζουν και υπάρχει κίνδυνος να βγουν ανάποδα οι τρίχες μεγαλώνοντας ξανά.
  • Το ΚΕΡΙ κάνει μεγαλύτερης διάρκειας αποτρίχωση, περίπου 20 μέρες διαρκεί. Όμως είναι επώδυνος τρόπος όταν μετά πρέπει να αφαιρεθεί η ταινία από το κρύο κερί. Είναι καυτός ένας τρόπος που δημιουργεί ερεθισμούς, κοκκινίλες, που κρατούν για 2-3 μέρες. Επίσης για γίνει αποτρίχωση με αυτό τον τρόπο, πρέπει η τρίχα να έχει μεγαλώσει αρκετά, άρα πάντα θα υπάρχει ένα χρονικό διάστημα μεταξύ δυο αποτριχώσεων που θα υπάρχει κοντή τρίχα.
  • Η ΧΑΛΑΟΥΑ (μίγμα ζάχαρης με νερό η με χυμό λεμονιού) έχει αποτελέσματα που διαρκούν 15 περίπου μέρες. Και αυτός ο τρόπος επίσης απαιτεί να έχουν μεγαλώσει οι τρίχες αρκετά για να γίνει αποτρίχωση.
  • Οι αποτριχωτικές  ΚΡΕΜΕΣ έχουν χημικές ουσίες που καίνε την τρίχα, αλλά δεν την αφαιρούν από τη ρίζα, οπότε σύντομα η τρίχα επανέρχεται. Συχνά στην περιοχή της αποτρίχωσης μπορεί να δημιουργηθεί λεύκανση δέρματος.
  • Ενας άλλος τρόπος είναι η ΘΕΡΜΟΛΥΣΗ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗ. Στη θερμόλυση διοχετεύεται με μια λεπτή βελόνα ηλεκτρικό ρεύμα υψηλής συχνότητας για δυο δευτερόλεπτα στο θύλακα της τρίχας για να αφαιρεθεί εύκολα με ένα τσιμπιδάκι. Στην ηλεκτρόλυση ο θύλακας της τρίχας νεκρώνεται με ηλεκτρισμό. Αυτή η μέθοδος είναι επίσης κάπως επίπονη και απαιτεί μερικές επισκέψεις μέχρι να τελειώσει όλη η αποτρίχωση.

18 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε laser αποτρίχωση

Η αποτρίχωση laser  έχει βάση στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση επειδή στοχεύει μόνο στα σημεία της τριχοφυΐας, αφήνοντας άθικτη την υπόλοιπη επιδερμίδα. Επίσης παράλληλα δημιουργεί εξάλειψη αγγειακών βλαβών, υπερμελαγχρώσεων, τατουάζ και ρυτίδων. Καταστρέφει τα κύτταρα που παράγουν την τρίχα, έτσι η τρίχα γίνεται χνοώδης και αδύναμη. Η μέθοδος αυτή καλύπτει όλους τους τύπους επιδερμίδας και τρίχας. Λειτουργεί μετατρέποντας το φως σε θερμότητα που επεμβαίνοντας στον θύλακα της τρίχας, καταστρέφει τον βολβό της. Το LASER είναι φως, που αντίθετα από το συνηθισμένο, εκπέμπεται σε ένα μόνο μήκος κύματος, δημιουργώντας ακτίνα με ισχυρή ενέργεια που στοχεύει επιτυχώς.

Η τεχνολογία SOLID-STATE ALEX είναι εγκεκριμένη από τον F.D.A. (οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων της Αμερικής). Για τα μεγάλα μέρη του σώματος όπως τα πόδια και η πλάτη, αρκεί σε μια συνεδρία λιγότερο από μια ώρα, αντί δυο ώρες περίπου και έχει πολλά πλεονεκτήματα.  

  1. Είναι ανώδυνη, δεν χρειάζονται παυσίπονα η άλλες προετοιμασίες και δεν έχει χρόνο αποθεραπείας μετά.
  2. Είναι αποτελεσματική για όλους τους τύπους δέρματος και τρίχας.
  3. Είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για μαυρισμένη από τον ήλιο επιδερμίδα,
  4. Είναι η πληρέστερη ως προς την επιφάνεια που καλύπτει στη θεραπεία και προπάντων είναι η πιο κατάλληλη και ακίνδυνη για τις ευαίσθητες περιοχές.

18 Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν κάνετε laser αποτρίχωση

Στην τεχνολογία που σχετίζεται με την αποτρίχωση laser έχουν εφευρεθεί διάφορα επιμέρους συστήματα και τρόποι για πιο συγκεκριμένη δράση της θεραπείας. Υπάρχει η τεχνολογία SHR, το σύστημα ICE με τους τρόπους «ΠΑΛΜΟ-ΠΑΛΜΟ» και «ΕΝ’ ΚΙΝΗΣΕΙ». Δηλαδή, σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας στην επιθυμητή περιοχή του δέρματος, πολύ μικρής διάρκειας παλμοί με μεγάλη συχνότητα επανάληψης ώστε να μπαίνουν βαθιά στο δέρμα με μεγαλύτερη συσσώρευση ενέργειας. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος εγκαύματος, τραυματισμού η ερεθισμού, η οποιασδήποτε παρενέργειας, ούτε είναι επώδυνη. Είναι η πλέον κατάλληλη μέθοδος για άτομα με υψηλό δερματικό φωτότυπο. Αποτελεί ότι πιο σύγχρονο υπάρχει από επιστημονικής πλευράς, εντελώς ασφαλές και αποτελεσματικό.