Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 21 0808 8471 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-22:00 & Σάββατο 10:00-18:00|healthydermaclinics@gmail.com
Ανδρογενετική Αλωπεκία

Ανδρογενετική Αλωπεκία

Healthy Derma Clinics 636033198952368653_o  laser

Ανδρογενετική Αλωπεκία

Η ειδική τιμή ισχύει έως και 31/03

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας
Ανδρογενετική Αλωπεκία

Τι είναι η Ανδρογενετική Αλωπεκία;

Ο όρος ανδρογενετική αλωπεκία χρησιμοποιείται για να υποδηλωθεί η επίδραση του γενετικού υπόβαθρου και των ανδρογόνων σ’ αυτή την πάθηση, η οποία είναι τουλάχιστον εν μέρει κληρονομική.

Εξαρτάται από τη δράση των ανδρογόνων σε τρίχες που εντοπίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις του τριχωτού της κεφαλής. Το αποτέλεσμα είναι η προοδευτική μείωση του κύκλου της τρίχας, με σμίκρυνση του τριχοθυλακίου. Αντιπροσωπεύει μία φυσιολογική διεργασία στον άνδρα. Το ίδιο ισχύει και για τις γυναίκες, αν και μπορεί να είναι δευτεροπαθείς σε ορμονική διαταραχή. 

Η ανδρογενετική αλωπεκία είναι πολυπαραγοντική πάθηση, όπου οι γενετικοί παράγοντες προσδιορίζουν μία ειδική ευαισθησία στα ανδρογόνα και πιθανόν σε μερικές φλεγμονώδεις επιδράσεις. Η διϋδροτεστοστερόνη (DHT) είναι το κύριο ανδρογόνο που επηρεάζει την ανάπτυξη και το μέγεθος των τριχών. 

Η αυξημένη απώλεια τριχών ακολουθείται από προοδευτική αλωπεκία. Οι προσβεβλημένες τρίχες γίνονται λεπτότερες και βραχύτερες και χαρακτηρίζονται από μειωμένη διάρκεια της αναγενούς φάσης και από μεταβολή του χρόνου έως την τελόπτωση (απόπτωση της τρίχας). Η αναλογία των τελικών προς τις λεπτές τρίχες ελαττώνεται με τη σοβαρότητα της αλωπεκίας σε 2:1 ή και λιγότερο σε σοβαρές περιπτώσεις.

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι τριχόπτωσης στην ανδρογενετική αλωπεκία για τους άνδρες και τις γυναίκες. Ο ανδρικός τύπος αρχίζει με υποχώρηση της μετωποκροταφικής γραμμής που ακολουθείται από λέπτυνση στην κορυφή. Μπορεί να αρχίσει ήδη από το τέλος της εφηβείας. Οι γυναίκες εμφανίζουν συχνά μία περισσότερο διάχυτη τριχόπτωση με επικράτηση συνήθως στην κορυφή. Ο γυναικείος τύπος μπορεί να συνοδεύεται από σημεία υπερανδρογονισμού όπως σμηγματόρια ακμή, δασυτριχοφιλία, στειρότητα, δυσμηνόρροια.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις η κλινική παρουσίαση μπορεί να είναι παρόμοια με αυτή του ανδρικού τύπου. Στις γυναίκες, η χρόνια τελογενής τριχόρριξη είναι μία αυτοπεριοριζόμενη περιοδική τριχόπτωση που αντιστοιχεί σε απώλεια χωρίς προοδευτική ανάπτυξη αλωπεκίας. Η διάχυτη αλωπεκία που σχετίζεται με τα φάρμακα, σιδηροπενία και παθολογική λειτουργία του θυρεοειδούς θα πρέπει να αποκλειστεί.

Η θεραπεία της ανδρογενετικής αλωπεκίας στοχεύει στην επανέκφυση των τριχών και είναι συντηρητική ή/και χειρουργική. Μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη. 

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Εντός 24 ωρών θα έχετε την απάντηση σας, εναλλακτικά καλέστε μας στο 210 8088471

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ραντεβού χωρίς χρέωση
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα

Θεραπείες BEST SELLER

Healthy Derma Clinics hdc-400x  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x2  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x3  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x4  laser

Είπαν για εμάς

"Υπεροχος χωρος, νιωθεις ανετα αμεσως και τη σιγουρια οτι εισαι σε χερια επαγγελματιων!!"
Eugenia Gennadiou
"Eimai poli eyxaristimenos apo ton xoro tin eksipiretisi k tis ipiresies pou xrisimopoio, pragmatiko endiaferon gia ton pelati, poli kales times xrisimopoiontas mixanimata teleuteas texnologias!!!"
Giannis Ignatiadis
“Απίστευτα αποτελέσματα!!!! Πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Υπέροχη εξυπηρέτηση! Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!”
Αθηνά Γεωργακοπούλου
Μάιος 2nd, 2017|Θεραπείες|