Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 21 0808 8471 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-22:00 & Σάββατο 10:00-18:00|healthydermaclinics@gmail.com
Ψωρίαση

Ψωρίαση

Healthy Derma Clinics 636033199555648064_o  laser

Ψωρίαση

Η ειδική τιμή ισχύει έως και 31/01

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας
Ψωρίαση

Τι είναι η Ψωρίαση;

Ο όρος ψωρίαση προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις : ψωρ- (κνησμός) και –ίαση (παθολογική κατάσταση). Η χρόνια γενικευμένη ψωρίαση έχει χαρακτηρισθεί σαν «ένα από τα βάσανα που πλήττουν το ανθρώπινο γένος», προκαλώντας αίσθημα ντροπής και αμηχανίας στον πάσχοντα και υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής του.

Η ψωρίαση, η οποία προσβάλλει 1,5-2% του πληθυσμού στο Δυτικό κόσμο, είναι μία κληρονομική δερματοπάθεια με ποικίλες κλινικές εκφάνσεις. Ο συχνότερος τύπος είναι η κοινή ψωρίαση, η οποία εκδηλώνεται με χρόνιες υποτροπιάζουσες βλάβες εντοπισμένες σε χαρακτηριστικές περιοχές του σώματος.

Η κλινική εικόνα ποικίλλει από λίγες μόνο βλάβες μέχρι γενικευμένη προσβολή του δέρματος. Η κληρονομικότητα διαδραματίζει αρκετά σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της ψωρίασης. Όταν ο ένας γονέας έχει ψωρίαση, 8% των τέκνων αναπτύσσουν ψωρίαση, ενώ όταν και οι δύο γονείς έχουν ψωρίαση, 41% αναπτύσσουν ψωρίαση. Η κατανομή και η έκταση των βλαβών ποικίλουν, από μία μονήρη βλάβη ή βλάβες εντοπισμένες σε μία μόνο περιοχή (π.χ τριχωτό κεφαλής, νύχια) έως γενικευμένες (ολόκληρο το δέρμα).

Συνήθως υπάρχει αμφίπλευρη, συμμετρική προσβολή. Προτιμά τους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής και τις πτυχές. Η περιοχή του προσώπου σπάνια προσβάλλεται και όταν αυτό συμβαίνει, συνήθως συνδέεται με ανθεκτικό στη θεραπεία τύπο ψωρίασης.

Η ψωρίαση, εκτός από το δέρμα, προσβάλλει και τις αρθρώσεις και προκαλεί ψωριασική αρθρίτιδα. Χαρακτηρίζεται από ασύμμετρη προσβολή των περιφερικών αρθρώσεων των άκρων, και ιδίως των μικρών αρθρώσεων. 

Εκτός από την κοινή ψωρίαση, άλλον τύπο ψωρίασης αποτελεί η εξανθηματική ψωρίαση (42% του συνόλου των περιπτώσεων ψωρίασης), στην οποία εμφανίζονται πολυάριθμες βλάβες σχετικά απότομα σε νεαρούς ενήλικες, συχνά (αλλά όχι πάντοτε) ακολουθώντας μια στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα.

Η ακροφλυκταίνωση παλαμών και πελμάτων αποτελεί άλλο τύπο ψωρίασης στον οποίο εμφανίζεται ένα χρόνιο υποτροπιάζον εξάνθημα που περιορίζεται στις παλάμες και τα πέλματα.

Τέλος, οι ασθενείς με πιθανή ψωρίαση πρέπει να επισκέπτονται δερματολόγο για να τεθεί η διάγνωση και να επιλεγεί η καλύτερη δυνατή θεραπεία. Επίσης, πρέπει να τονιστεί ότι σε όλους τους τύπους ψωρίασης, νέες βλάβες είναι δυνατόν να προκληθούν σε «φυσιολογικούς» τύπους δέρματος, μέσω φυσικού τραυματισμού.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Εντός 24 ωρών θα έχετε την απάντηση σας, εναλλακτικά καλέστε μας στο 210 8088471

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ραντεβού χωρίς χρέωση
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα

Θεραπείες BEST SELLER

Healthy Derma Clinics b1  laser
Healthy Derma Clinics b2  laser
Healthy Derma Clinics b3  laser
Healthy Derma Clinics b4  laser

Είπαν για εμάς

"Υπεροχος χωρος, νιωθεις ανετα αμεσως και τη σιγουρια οτι εισαι σε χερια επαγγελματιων!!"
Eugenia Gennadiou
"Eimai poli eyxaristimenos apo ton xoro tin eksipiretisi k tis ipiresies pou xrisimopoio, pragmatiko endiaferon gia ton pelati, poli kales times xrisimopoiontas mixanimata teleuteas texnologias!!!"
Giannis Ignatiadis
“Απίστευτα αποτελέσματα!!!! Πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Υπέροχη εξυπηρέτηση! Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!”
Αθηνά Γεωργακοπούλου
Μάιος 2nd, 2017|Θεραπείες|