Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 21 0808 8471 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-22:00 & Σάββατο 10:00-18:00|healthydermaclinics@gmail.com
HPV (Κονδυλώματα)

HPV (Κονδυλώματα)

Healthy Derma Clinics 636033200530336079_o  laser

HPV (Κονδυλώματα)

Η ειδική τιμή ισχύει έως και 31/03

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας
HPV (Κονδυλώματα)

Τι είναι τα Κονδυλώματα;

Οι λοιμώξεις των βλεννογόνων από τον ιό των θηλωμάτων του ανθρώπου (HPV) είναι το συχνότερο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα. Όταν αυτές είναι κλινικά συμπτωματικές, οι βλάβες είναι ορατές και βρίσκονται στην πρωκτογεννετική περιοχή ή στο βλεννογόνο του σώματος ή στο δέρμα, και προκαλούνται από μόλυνση με έναν βλεννογόνιο τύπο του HPV (υπάρχουν 120 τύποι ιών HPV).

Μόλις 1-2 των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον HPV εμφανίζουν ανιχνεύσιμες κλινικές βλάβες.

Ο HPV που είναι παρών στο γεννητικό σωλήνα μπορεί να μεταδοθεί στο νεογνό κατά τη διάρκεια κολπικού τοκετού και μπορεί να προκαλέσει εξωτερικά κονδυλώματα και θηλωμάτωση του αναπνευστικού.

Ο HPV μπορεί να προκαλέσει δυσπλασία του δέρματος ή των βλεννογόνων της πρωκτογεννητικής χώρας, ήπια έως σοβαρή, η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε in situ ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Στο παραπάνω μπορεί αργότερα να αναπτυχθεί διηθητικό ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα, συνηθέστερα στον τράχηλο της μήτρας και στον πρωκτικό σωλήνα.

 Μέχρι στιγμής έχουν απομονωθεί περισσότεροι από 120 τύποι HPV με βάση τη διαφορετική αλληλουχία του DNA. Τα κονδυλώματα της γεννητικής οδού οφείλονται στον τύπο 6 και 11. Υπάρχουν επίσης κάποιοι τύποι HPV που έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν θηλώματα στο φάρυγγα στα παιδιά, μέσω κάθετης μετάδοσης από τις μητέρες, κατά τη διάρκεια του τοκετού.

Οι τύποι HPV 16, 18, 31, 33-35, 39, 41, 51, 52, 56, 58, 59, 68 και 70 είναι ογκογόνοι και μπορεί να προκαλέσουν δυσπλασία των γεννητικών οργάνων, που μπορεί να εξελιχθεί σε ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. 

Ο χρόνος που μεσολαβεί από τη μόλυνση από τον ιό έως την εμφάνιση βλαβών, ποικίλλει από 3 εβδομάδες έως 8 μήνες, μπορεί όμως να διαρκέσει μέχρι και χρόνια. Εξετάσεις απαραίτητες για τη διάγνωση των κονδυλωμάτων είναι η λεύκανση με εφαρμογή ολεϊκού οξέως, η δοκιμασία Παπανικολάου στις γυναίκες, καθώς και ο HPV είναι και ο κύριος αιτιολογικός παράγοντας στην παθογένεια του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, όπως επίσης και ο ορολογικός έλεγχος σε όλους τους ασθενείς για σύφιλη και το HIV.

Πώς αντιμετωπίζονται;

Δυστυχώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα πλήρως ικανοποιητική θεραπεία για την αντιμετώπιση των κονδυλωμάτων. Καμία διαθέσιμη θεραπεία δεν είναι ιδανική γιατί ο ιός HPV δεν εκριζώνεται με τη θεραπεία. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θεραπείες, όπως : η εφαρμογή τοπικών παραγόντων, η κρυοχειρουργική αφαίρεση, τα laser CO.

Μετά την καταστροφή των βλαβών, οι ασθενείς θα πρέπει να παρακολουθούνται για τυχόν υποτροπές, οι οποίες είναι ιδιαίτερα συχνές κατά τους πρώτους τρεις μήνες.

Τέλος, οι ερωτικοί σύντροφοι των ασθενών είναι κατά πάσα πιθανότητα ήδη μολυσμένοι υποκλινικά με τον HPV, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν ορατά κονδυλώματα.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Εντός 24 ωρών θα έχετε την απάντηση σας, εναλλακτικά καλέστε μας στο 210 8088471

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ραντεβού χωρίς χρέωση
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα

Θεραπείες BEST SELLER

Healthy Derma Clinics hdc-400x  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x2  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x3  laser
Healthy Derma Clinics hdc-400x4  laser

Είπαν για εμάς

"Υπεροχος χωρος, νιωθεις ανετα αμεσως και τη σιγουρια οτι εισαι σε χερια επαγγελματιων!!"
Eugenia Gennadiou
"Eimai poli eyxaristimenos apo ton xoro tin eksipiretisi k tis ipiresies pou xrisimopoio, pragmatiko endiaferon gia ton pelati, poli kales times xrisimopoiontas mixanimata teleuteas texnologias!!!"
Giannis Ignatiadis
“Απίστευτα αποτελέσματα!!!! Πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Υπέροχη εξυπηρέτηση! Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!”
Αθηνά Γεωργακοπούλου
Μάιος 2nd, 2017|Θεραπείες|