Επικοινωνήστε μαζί μας στο +30 21 0808 8471 • Δευτέρα - Παρασκευή 07:00-22:00 & Σάββατο 10:00-18:00|healthydermaclinics@gmail.com
Μέλασμα

Μέλασμα

Healthy Derma Clinics 636016144304638092_o  laser

Μέλασμα

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας
Μέλασμα

Τι είναι το Μέλασμα;

Το μέλασμα (όρος που προέρχεται από την ελληνική λέξη μέλας = μαύρη κηλίδα) είναι μία επίκτητη, κηλιδώδους, ακανόνιστου σχήματος φαιά ή ενίοτε καστανόφαιη υπερμελάγχρωση του προσώπου, ή ορισμένες φορές λαιμού, η αιτιολογία της οποίας δεν είναι ακόμα απόλυτα γνωστή, μπορεί όμως να αποδοθεί στη δράση της ηλιακής ακτινοβολίας και σε γενετική προδιάθεση.

Πώς προκαλείται;

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η ακριβής αιτία του μελάσματος είναι άγνωστη. Η νόσος όμως μπορεί να συσχετίζεται με την εγκυμοσύνη, τα αντισυλληπτικά δισκία, ορισμένα φάρμακα ή τέλος μπορεί να είναι ιδιοπαθής. Η χρήση καλλυντικών με συγκεκριμένα συστατικά, όπως και φωτοευαισθητοποιοί παράγοντες ενοχοποιούνται συχνά για την εμφάνιση του μελάσματος. Επίσης, ο ρόλος της ηλιακής ακτινοβολίας είναι πολύ σημαντικός.

Εξάρσεις μελάσματος είναι αναπόφευκτες μετά από αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, όπως και αντίστροφα, παρατηρείται ύφεση της νόσου σε περιόδους αποφυγής της έκθεσης στον ήλιο.

Ο αριθμός των μελαγχρωματικών κηλίδων κυμαίνεται από μία έως πολλαπλές και εντοπίζονται συμμετρικά, κυρίως στο μέτωπο, τις παρειές, στη ράχη της ρινός, στο επάνω χείλος, το πηγούνι και ενίοτε στο λαιμό.

Πώς αντιμετωπίζεται;

Το μέλασμα ταξινομείται ιστολογικά σε τρεις τύπους: τον επιδερμικό, το χοριακό και το μεικτό. Η σημασία της ανωτέρω ταξινόμησης είναι πολύ σημαντική για την πρόγνωση. Ασθενείς με επιδερμικό τύπο μελάσματος ανταποκρίνονται πολύ καλύτερα στην θεραπεία.

Το μέλασμα είναι ένα αισθητικό πρόβλημα . Η πλειονότητα των θεραπευτικών σχημάτων μπορεί προσωρινά να αποχρωματίζουν το μέλασμα, αλλά η κατάσταση συνήθως υποτροπιάζει. Πριν αποφασισθεί το θεραπευτικό σχήμα αντιμετώπισης του μελάσματος, θα πρέπει να εξεταστούν οι παράγοντες που συσχετίζονται με τη διαταραχή της μελάγχρωσης.

 Θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Πρέπει να χρησιμοποιούνται αντηλιακά ευρέος φάσματος, αφού τα μελανινοκύτταρα στο μέλασμα ενεργοποιούνται όχι μόνο από την UVB, ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΗΝ uva, και την ορατή ακτινοβολία. Το αντηλιακό σκεύασμα πρέπει να απλώνεται καθημερινά κατά τη διάρκεια της θεραπείας και να συνεχίζεται όταν αυτή αποπερατωθεί, όλους τους μήνες του έτους με ηλιοφάνεια, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η ηλιοθεραπεία απαγορεύεται ρητά, αφού λίγα λεπτά ηλιοθεραπείας μπορεί να ανατρέψουν το θετικό αποτέλεσμα θεραπείας μηνών.

Το μέλασμα μπορεί να εξαφανιστεί αυτόματα εντός μηνών μετά τον τοκετό ή μετά τη διακοπή των αντισυλληπτικών δισκίων. Οι συνιστώμενες θεραπείες περιλαμβάνουν λευκαντικούς παράγοντες, χημική απολέπιση, θεραπείες με laser, και άλλα, για τις οποίες αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο δερματολόγος.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ

Εντός 24 ωρών θα έχετε την απάντηση σας, εναλλακτικά καλέστε μας στο 210 8088471

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Ραντεβού χωρίς χρέωση
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser
Healthy Derma Clinics section-bg-6  laser

Γυναίκα

Γυναικεία Φροντίδα

Για τη γυναίκα που θέλει να νιώθει αυτοπεποίθηση με την εικόνα της

Δείτε περισσότερα
Healthy Derma Clinics section-bg-7  laser

Άνδρας

Ανδρική Φροντίδα

Για τον άνδρα που απαιτεί περισσότερα για την εμφάνιση του

Δείτε περισσότερα

Θεραπείες BEST SELLER

Healthy Derma Clinics b1  laser
Healthy Derma Clinics b2  laser
Healthy Derma Clinics b3  laser
Healthy Derma Clinics b4  laser

Είπαν για εμάς

"Υπεροχος χωρος, νιωθεις ανετα αμεσως και τη σιγουρια οτι εισαι σε χερια επαγγελματιων!!"
Eugenia Gennadiou
"Eimai poli eyxaristimenos apo ton xoro tin eksipiretisi k tis ipiresies pou xrisimopoio, pragmatiko endiaferon gia ton pelati, poli kales times xrisimopoiontas mixanimata teleuteas texnologias!!!"
Giannis Ignatiadis
“Απίστευτα αποτελέσματα!!!! Πολύ καλύτερο από ότι περίμενα! Υπέροχη εξυπηρέτηση! Έφυγα με τις καλύτερες εντυπώσεις!”
Αθηνά Γεωργακοπούλου
Μάιος 11th, 2017|Θεραπείες|