Το Α και το Ω για ένα ενυδατωμένο και υγιές πρόσωπο είναι ο σωστός καθαρισμός του! Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια πρακτική απομάκρυνσης των νεκρών κυττάρων αλλά και ρύθμισης της λιπαρότητάς του. Ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας αλλά και τον τύπο του, ο καθαρισμός του προσώπου θα πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια με δύο φορές την ημέρα. Δηλαδή, το πρωί και το βράδυ πριν ξαπλώσετε για ύπνο. Ο καθαρισμός του προσώπου σας θα γίνει μια ευχάριστη ρουτίνα, την οποία αν ακολουθείτε πιστά θα δείτε το πρόσωπό σας να λάμπει από υγεία. Αν λοιπόν ακολουθήσετε το πρόγραμμα σωστού καθαρισμού του προσώπου σας, θα θέλαμε να γνωρίζετε πως υπάρχουν λάθη που κάνετε στον καθαρισμό της επιδερμίδας σας και μπορεί μέχρι τώρα να μην το καταλάβατε;  

Εδώ είναι τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνετε εν αγνοία σας κατά τη διάρκεια του καθαρισμού του προσώπου σας.  

  1. Πάντα θα πρέπει να αφαιρείτε το μακιγιάζ σας με τα ειδικά προϊόντα και μετά να συνεχίζετε με τον καθαρισμό του προσώπου σας. Αυτό θα έχει ωςαποτέλεσμανα φύγουν τυχόν υπολείμματα μακιγιάζ και το πρόσωπό σας να καθαρίσει εντελώς.  
  2. Αν σκεφτείτε όλα αυτά τα πράγματα που αγγίξατε με τα χέρια σας μέσα σε μια μέρα, τότεθα καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι να τα πλύνετε διεξοδικά πριν πλύνετε το πρόσωπο σας.
  3. Μην το παρακάνετε με την απολέπιση. Ναι, όλοι ξέρουν πως η απολέπιση αφήνει το δέρμα μαλακό και μεταξένιο, εν τούτοις δεν πρέπει να το παρακάνετε. Η υπερβολική και συνεχής χρήσηαπολεπιστικώνπροϊόντων υπάρχει περίπτωση να ερεθίσει την επιδερμίδα σας. Μία με δύο φορές την εβδομάδα η απολέπιση είναι αρκετή ούτως ώστε να αφαιρεθούν τα νεκρά κύτταρα. Επίσης, στη Healthy Derma Clinics, διαθέτουμε τη θεραπεία Dermafrac στην οποία με τη μέθοδο του Micro-Channeling, μπορείτε να αποκτήσετε όμορφο δέρμα εντελώς ανώδυνα, χωρίς χρόνο αποθεραπείας και μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας εδώ
  4. «Παν μέτρον άριστον». Όταν ξεπλένετε το πρόσωπό σας, μη χρησιμοποιείται ούτε πάρα πολύ καυτό νερό ούτε πάρα πολύ παγωμένο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι η χλιαρή. Το πολύ ζεστό νερόκαθώς και το πολύ κρύοεπηρεάζει τα προστατευτικά, φυσικά έλαια του δέρματος και μπορεί να προκαλέσει υπερβολική ξήρανση και υπερπαραγωγή σμήγματος.  
  5. Τα προϊόντα που χρησιμοποιείται τόσο για τον καθαρισμό του προσώπου σας όσο και για την καθημερινή περιποίησή του θα πρέπει να είναι τα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να πάρετε προϊόντα για λιπαρό δέρμακ.ο.κ. 
  6. Μην τρίβετε ποτέ το πρόσωπό σας με την πετσέτα για να το σκουπίσετε.Ταμπονάρετέ το με μίακαθαρή πετσέτα, ελαφρά, προκειμένου να στεγνώσει. Με το τρίψιμο το μόνο που θα καταφέρετε είναι να ερεθίσετε το πρόσωπό σας και να το «σπάσετε», βοηθώντας έτσι τις λεπτές ρυτίδες να κάνουν πρόωρα την εμφάνισή τους.  
  7. Μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας δεν πρέπει να παραλείπετε την ενυδάτωσή του. Αν δεν βάλετε την κρέμα ημέραςήνυκτός είναι σαν να μην κάνατε τίποτα για το δέρμα σας.  

Τέλος, επειδή το δέρμα χρειάζεται φροντίδα ανανεώστε το με τη μοναδική θεραπεία που χρησιμοποιεί την τεχνολογία iPixel για να επαναφέρει μια πιο νεανική και λαμπερή όψη, με γρηγορότερα αποτελέσματα και μικρότερο χρόνο αποθεραπείας από το κοινό laser.