5 τρόποι για να μην αρρωστήσετε αυτόν το χειμώνα

Αρρωσταίνετε συχνά τώρα τον χειμώνα; Κάτι πρέπει να κάνετε λάθος. Ακολουθούν 5 χρήσιμα tips που θα σας βοηθήσουν να θωρακίσετε τον οργανισμό σας και να παραμείνειτε υγιείς.

Φροντίστε τη διατροφή σας

Θωρακίστε ουσιαστικά τον οργανισμό σας καταναλώνοντας τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες. Κανένα συμπλήρωμα διατροφής δεν προστατεύει καλύτερα από 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών καθημερινά. Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας με βιταμίνη C, που βρίσκεται άφθονη σε εσπεριδοειδή, στα ακτινίδια, στις πιπεριές και στο μπρόκολο. Επίσης, φροντίστε να καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως γιαούρτι ή κεφίρ. Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσοι καταναλώνουν προβιοτικά που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν 12% λιγότερες λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού.

 

Κρατήστε ενυδατωμένο τον οργανισμό σας

Η καλή ενυδάτωση είναι πάντα προτεραιότητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το νερό, ειδικά τις χειμωνιάτικες ημέρες που το αίσθημα της δίψας περιορίζεται. Ο δερματολόγος προτείνει να πίνουμε 7-8 ποτήρια νερό καθημερινά για να παραμείνουμε υγιείς με ενυδατωμένη επιδερμίδα. Βέβαια, στην καθημερινή ενυδάτωση συμβάλλουν και τα τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, καθώς και όλα τα ροφήματα. Προτιμήστε να πιείτε φυσικούς χυμούς αλλά και πράσινο τσάι που είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη συστατικά.

 

Μην παραμελείτε τη γυμναστική

Η γυμναστική είτε σε καθημερινή βάση είτε 3-4 φορές τη βδομάδα, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας και δημιουργεί μία ασπίδα προστασίας σε ιώσεις και κρυολογήματα. Αν το γυμναστήριο σας φαίνεται βαρετό, διαλέξτε κάτι διαφορετικό: Περπατήστε καθημερινά για μισή ώρα, ιδανικά νωρίς το πρωί, κάντε τζόκινγκ ή ποδήλατο και δυναμώστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

 

Κρατήστε τα χέρια σας καθαρά

Είναι τόσο απλό αλλά συχνά το ξεχνάμε. Το συχνό πλύσιμο των χεριών και τα απολυμαντικά μαντηλάκια (αν είστε εκτός σπιτιού) είναι ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση ενός ιού. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου το 80% των μολυσματικών νόσων μεταδίδονται με την αφή – τα μικρόβια αρχικά προσκολλώνται στα χέρια και από εκεί μεταφέρονται στα μάτια και το στόμα. Γι’ αυτό έχει τόση σημασία να πλένετε τα χέρια σας σχολαστικά και να μην αγγίζετε συνεχώς το πρόσωπό σας.

 

Κοιμηθείτε καλά

Ο ύπνος κάνει καλό και στην υγεία, όχι μόνο στο δέρμα. Επτά με οχτώ ώρες ύπνου είναι απαραίτητες για να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε το ανοσοποιητικό σας σε υψηλά επίπεδα. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Archives of Internal Medicine έδειξε ότι τα άτομα που κοιμούνταν λιγότερο από 7 ώρες ήταν σχεδόν τρεις φορές πιο επιρρεπή σε κρυολογήματα σε σύγκριση με τα άτομα που συμπλήρωναν τουλάχιστον 8 ώρες βραδινού ύπνου.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *