Ανεξάρτητα από την ηλικία που βρίσκεστε, η στιγμή που θα παρατηρήσετε την πρώτη ρυτίδα γύρω από την περιοχή των ματιών σας, είναι ένα σοκ. Μερικές γυναίκες και άντρες είναι τυχεροί, καθώς τα σημάδια του χρόνου χτυπούν την πόρτα τους μετά τα 40 έτη. Σε αρκετούς όμως οι πρώτες ρυτίδες αρχίζουν να φαίνονται από την ηλικία των 30 μπορεί και των 20.

Οι ρυτίδες είναι μια άσχημη πραγματικότητα που κάθε άντρας και γυναίκα θα πρέπει να αντιμετωπίσει αναλόγως. Οι πρώτες ρυτίδες που θα πρέπει να αντιμετωπίσετε είναι στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Το γνωστό «πόδι της χήνας». Ο λόγος; Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευαίσθητο καθώς η περιοχή αυτή δεν είναι καθόλου λιπαρή. Οι σμηγματογόνοι αδένες που είναι το φυσικό λιπαντικό του δέρματος μας είναι ανύπαρκτοι στην περιοχή αυτή, με αποτέλεσμα να είναι πιο επιρρεπές στο «σπάσιμο». Επιπλέον, συνεχής έκθεση μας στον ήλιο έχει σαν αποτέλεσμα να ζαρώνουμε διαρκώς τα βλέφαρα. Εξαιτίας αυτού, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα, χειμώνα καλοκαίρι. Τέλος, οι καθημερινές εκφράσεις που μπορεί να πάρει κάποιος, ή το τρίψιμο των ματιών, επιβαρύνει την κατάσταση και αυξάνει τις ήδη υπάρχουσες ρυτίδες ή βοήθα στην εμφάνισή νέων.

Βασικός κανόνας. Η περιοχή των ματιών δεν πρέπει να παραλείπεται από την καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του προσώπου σας. Όσο ποιο γρήγορα ξεκινήσετε να φροντίζετε το δέρμα σας, τόσο καλύτερο είναι.

Τι μπορείτε να κάνετε για το πόδι της χήνας;

  1. Μην παραλείπετε να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας. Ακόμη και αν έχουν φανεί οι πρώτες ρυτίδες, αυτό θα σας βοηθήσει στο να μην γίνουν πιο βαθιές.
  2. Προσπαθήστε να κρατάτε την περιοχή ενυδατωμένη, φορώντας πρωί βράδυ την ενυδατική κρέμα για τα μάτια. Ακόμη και ο τρόπος που θα την τοποθετήσετε θέλει προσοχή. Απλώστε πάντα με τον παράμεσο, με ταμποναριστές κινήσεις από μέσα προς τα έξω.
  3. Απαραίτητο είναι το ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ, με απαλές κινήσεις και όχι τρίβοντας δυνατά την περιοχή.
  4. Τέλος, χαρίστε στα μάτια μια αναίμακτη βλεφαροπλαστική. Ιδανική για άντρες και γυναίκες. Από την πρώτη εφαρμογή τα αποτελέσματα είναι εμφανή. Πρόκειται για μια θεραπεία όπου είναι ανώδυνη, δε χρειάζεται ράμματα αλλά ούτε και νυστέρι.

Μάθετε περισσότερα για την αναίμακτη βλεφαροπλαστική και το Plasma Light εδώ