Η Εύη Αναστασίου γράφει…

Πόσο διαρκεί μια θεραπεία Botox;

Ίσως η πιο διάσημη αισθητική επέμβαση στον κόσμο, το Botox είναι από τις πρώτες επιλογές ανδρών και γυναικών που επιθυμούν ένα πρόσωπο με λεία, ξεκούραστη επιδερμίδα χωρίς σημάδια γήρανσης. Για όσους δε γνωρίζουν, botox ονομάζεται η βουτυλινική τοξίνη ή αλλαντο-τοξίνη, η οποία εφαρμόζεται με ενέσιμες δόσεις κυρίως για να εξομαλύνει τις ρυτίδες στο μέσο των φρυδιών, στο μέτωπο, γύρω από το στόμα, στο πηγούνι, στο λαιμό και σε άλλα σημεία. Με τη σωστή εφαρμογή, εκτός από διορθωτική, η δράση της μπορεί να επιβραδύνει σημαντικά τη διαδικασία της γήρανσης.

Ποια είναι όμως η σωστή συχνότητα για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα;

Τα αποτελέσματα διαρκούν από 3 με 6 μήνες, όμως νέες έρευνες έδειξαν πως με τακτικές επαναλήψεις επί 2 χρόνια η συχνότητα μπορεί σταδιακά να περιοριστεί. Αυτό σημαίνει ότι με επισκέψεις ανά κάθε εξάμηνο περίπου η επίδραση επιμηκύνεται και συνεπώς μειώνεται και το κόστος. Αυτό βέβαια πάντα εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας και το μείγμα που θα χρησιμοποιήσει ο δερματολόγος που θα σας χορηγήσει την θεραπεία.

Μου είπαν πως το botox κρατάει για μήνες, όμως εμένα δεν μου κράτησε τόσο. Τι έχει συμβεί;

Κάθε επιδερμίδα είναι διαφορετική, παρ’ όλα αυτά κάποιοι λόγοι που η θεραπεία σας δε κράτησε τόσο μπορεί να έχουν να κάνουν με τη μεγάλη αραίωση της δόσης, την κακή συντήρηση του φιαλιδίου ή τις υπερβολικά συχνές επαναληπτικές δόσεις.  Άλλος ένας λόγος μπορεί να είναι και η έντονη μυϊκή κινητικότητα. Υπάρχουν μύες του προσώπου που έχουν την ιδιότητα να είναι πολύ δυνατοί, κι αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Επίσης, οι άντρες τείνουν να έχουν μεγαλύτερη μυϊκή κινητικότητα απ’ ότι οι γυναίκες κι έτσι μπορεί να απαιτείται μεγαλύτερη δόση Botox για ένα σωστό αποτέλεσμα.

Τι μπορώ να κάνω για να παρατείνω το αποτέλεσμα;

 

Αρχικά να μας εμπιστευτείτε! Μια διάγνωση από έναν δερματολόγο μπορεί να εξατομικεύσει πλήρως την θεραπεία Botox ανάλογα με την ηλικία, τον τύπο του δέρματος αλλά και τον τρόπο ζωής σας (εάν για παράδειγμα σας αρέσει να περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο ή αν καπνίζετε) και να σας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ειδικά για τις δικές σας ανάγκες. Ύστερα, κάποια άλλα βήματα που μπορείτε να πάρετε μετά το ραντεβού σας είναι να αποφύγετε την έντονη κίνηση για τις πρώτες 12 ώρες, τα πολύ ζεστά μπάνια, το κάπνισμα και το αλκοόλ. Επίσης λάβετε υπόψη σας πως θα πρέπει να αποφεύγεται η επανάληψη της θεραπείας πριν τους 3 μήνες γιατί μπορεί βραχυπρόθεσμα να δείτε μια βελτίωση, ωστόσο μακροπρόθεσμα μειώνεται η αποτελεσματικότητα.

Μάθετε περισσότερα για τις θεραπείες Botox της Healthy Derma Clinics και κλείστε το ραντεβού σας
Συμφωνώ με τους όρους χρήσης