Το πήλινγκ θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η μαγική θεραπεία, που μπορεί να θεραπεύσει αρκετές δερματικές παθήσεις. Καθώς φαίνεται να δίνει λύσεις σε παθήσεις του δέρματος, όπως τη μελάγχρωση και οι ρυτίδες, αλλά και την ακμή. 

Το πήλινγκ είναι ιδανικό, τόσο για το δέρμα των γυναικών όσο και των αντρών.  

Τι ακριβώς κάνει το πήλινγκ; Αυτό που γίνεται επί της ουσίας είναι ότι κατά τη διάρκεια του πήλινγκ δημιουργείται ένας ελεγχόμενος τραυματισμός στις στοιβάδες του δέρματος. Μέσω αυτού του τραυματισμού, στόχος είναι να αναπτυχθούν οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος σαςΑπό τη στιγμή που θα ξεκινήσουν οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος, βελτιώνεται η υφή του δέρματος. Εκτός από τη λύση στις δερματικές παθήσεις, η διαδικασία του πήλινγκ βοηθά στη μείωση των ρυτίδων.  

Σε τι κατηγορίες ταξινομούνται τα χημικά πήλινγκ; Tα χημικά πήλινγκ ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες, ανάλογα με το βάθος του τραυματισμού που προκαλείται: Επιφανειακά, μεσαίου βάθους και βαθιά πήλινγκ. Επίσης, ενώ όλα τα δέρματα έχουν ανάγκη από μια θεραπεία πήλινγκ, η διαφορά έγκειται στα αποτελέσματα που θα δώσει η θεραπεία ανάλογα τον τύπο του δέρματός σας. Για παράδειγμα: τα λιπαρά δέρματα έχουν ανάγκη τη διαδικασία του πήλινγκ για να μειώσουν τη λιπαρότητα τους, τα άτονα δέρματα για να γίνουν πιο ζωντανά και τα γερασμένα δέρματα για να απαλλαγούν από τις πανάδες και τις σκούρες κηλίδες.  

Τι πρέπει να κάνετε μετά από μια θεραπεία πήλινγκ; Ανάλογα από τον τύπο του πήλινγκ που θα σας υποδείξει ο ειδικός να κάνετε, απαιτείται και η ανάλογη αποθεραπεία. Μετά από ένα επιφανειακό πήλινγκ, απαιτείται μόνο καλή ενυδάτωση του δέρματος σας. Στην περίπτωση που κάνατε πήλινγκ μεσαίου βάθουςη περίοδος ανάρρωσης είναι μεγαλύτερη. Αυτό μεταφράζεται σ’ ένα χρονικό διάστημα μίας εβδομάδας με 10 ημέρες. Στο διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνετε θεραπεία με ενυδατικές και επουλωτικές κρέμες, προκειμένου να διευκολύνεται τη διαδικασία της επούλωσης του δέρματος. Ο χρόνος φροντίδας για βαθιά πήλινγκ, είναι σίγουρα πάνω από 10 ήμερες. Και στις τρεις περιπτώσεις η αντηλιακή φροντίδα είναι απαραίτητη. Για το λόγο αυτό, μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας. 

Γνωρίστε τη θεραπεία Dermafrac. Πρόκειται για μια εξατομικευμένη θεραπεία με την κατάλληλη επιλογή ουσιών, που στοχεύουν με ακρίβεια στο εκάστοτε πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί. Το DermaFrac απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες όλων των ηλικιών και ενδείκνυται για όλους τους τύπους δέρματος.