Clean sleeping: Η απόλυτη τάση υγείας για το 2017

Σύμφωνα με την Γκουίνεθ Πάλτροου και την ομάδα του site Goop, το «clean sleeping», δηλαδή ο «καθαρός», ο ικανοποιητικός ύπνος είναι η τάση του νέου έτους στο πεδίο της υγείας και της ομορφιάς.

Αισθάνεστε συχνά κουρασμένοι, ξεχνάτε εύκολα και δυσκολεύεστε να αντιμετωπίσετε τα καθημερινά άγχη σε σύγκριση με το παρελθόν; Ο ένοχος μπορεί να είναι το γεγονός ότι δεν κοιμάστε επαρκώς.

Τι είναι το clean sleeping ;

Η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι φανατική οπαδός της υγιεινής ζωής και έχει γίνει εμπνευστής πολλών σχετικών τάσεων. Όπως εξηγεί σε πρόσφατο άρθρο της στη βρετανική Daily Mail, ο τρόπος ζωής της δεν βασίζεται μόνο στο clean eating, δηλαδή την προσεγμένη διατροφή, αλλά και το clean sleeping, δηλαδή τουλάχιστον 7 ή 8 ώρες καλής ποιότητας ύπνου.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις του κακού ύπνου στην υγεία μας ;

Ο ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση των επιπέδων της όρεξης και της ενέργειας και θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα ακόμη και πριν από τη διατροφή, τονίζει η διάσημη ηθοποιός. Ο κακής ποιότητας ύπνος διαταράσσει τον μεταβολισμό και τις ορμόνες και μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους, κακή διάθεση, αδυναμία συγκέντρωσης και κακή μνήμη.

Τι προτείνει η Γκουίνεθ Πάλτροου ;

Η ίδια προτείνει μερικούς απλούς και έξυπνους τρόπους για να κοιμόμαστε «καθαρά», όπως η γιόγκα, η αποφυγή των βραδινών σνακ (και ειδικά όσων περιέχουν ζάχαρη), το μασάζ των ποδιών με ενυδατική κρέμα πριν τον ύπνο, αλλά και οι μαλάξεις στον αυχένα και το μασάζ στο κεφάλι τις βραδινές ώρες.

Ο κακός ύπνος επηρεάζει αρνητικά και την υγεία της επιδερμίδας μας. Καλό είναι να επισκεπτόμαστε τακτικά έναν ειδικό, όπως ο δερματολόγος της Healthy Derma Clinics,για να παρακολουθεί την ποιότητα του δέρματος μας και να μας παρέχει θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία, που είναι πλούσια σε βιταμίνες και υαλουρονικό.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 15/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *