Η επιστήμη συμβουλεύει: Αυτό είναι το μυστικό μακροζωίας

Θέλετε να ζήσετε περισσότερο με υγεία; Δείτε ακόμη περισσότερο θετικά τη ζωή και απολαύστε την, συμβουλεύουν οι επιστήμονες. Σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη, οι άνθρωποι που απολαμβάνουν τη ζωή τους τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια.

Τι έδειξε η έρευνα για την υγεία μας

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό British Medical Journal, παρακολούθησαν περισσότερους από 9.000 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία 63 ετών. Από την επεξεργασία των δεδομένων προέκυψε ότι για όσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ένας άνθρωπος ένιωθε ευχαριστημένος από τη ζωή του, τόσο πιο πολλά χρόνια μπορεί να ζήσει. Η νέα αυτή μελέτη επιβεβαιώνει ανάλογα ευρήματα προηγούμενων ερευνών, που δείχνουν ότι η ικανοποίηση από τη ζωή συνδέεται με τη μακροζωία.

Πως έγινε η έρευνα

Κάθε δύο χρόνια, κατά την τετραετία 2002-2006, οι ερευνητές ρωτούσαν τους εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα για τις απολαύσεις της ζωής τους, για το πόσο απολάμβαναν τη συντροφιά των άλλων καθώς και για το πόσο ευχαριστημένοι ένιωθαν με τις καθημερινές τους δραστηριότητες. Σχεδόν το 24% των εθελοντών δήλωνε δυσαρεστημένο με τη ζωή του, το 20% ανέφερε απόλαυση σε μία από τις τρεις περιπτώσεις, το 22% σε δύο περιπτώσεις και το 34% δήλωνε ότι απολάμβανε τη ζωή του ολοκληρωτικά. Κατά τα επόμενα 7 χρόνια, από το 2006 ως το 2013, οι 1.310 από τους συμμετέχοντες έχασαν τη ζωή τους.

Τα αποτελέσματα

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μειώνεται κατά 24% σε βάθος επταετίας σε όσους νιώθουν μεγάλη ευχαρίστηση στη ζωή τους σε σχέση με εκείνους που δηλώνουν ότι δεν είχαν καμία απόλαυση.

Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες ανέφεραν συχνότερα από ό,τι οι άνδρες ικανοποίηση από τη ζωή τους, όπως επίσης και οι παντρεμένοι, οι πιο μορφωμένοι, οι πιο ευκατάστατοι οικονομικά, οι πιο νέοι και όσοι έχουν δουλειά.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *