Η έκθεση στον πρωινό ήλιο μας αδυνατίζει

Εσείς γνωρίζατε ότι το βάρος μας επηρεάζεται από την έκθεσή μας στον ήλιο; Ερευνητές βρήκαν ότι η έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο και τον κιρκαδικό ρυθμό, δηλαδή το βιολογικό «ρολόι» του οργανισμού, παράγοντες που καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το βάρος μας.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Northwestern University Feinberg στις Η.Π.Α. βρήκαν ότι η χρονική στιγμή, η ένταση και η διάρκεια της έκθεσής μας στον ήλιο μέσα στη μέρα συνδέονται με το βάρος μας. Στη μελέτη έλαβαν μέρος 54 εθελοντές. Κατά τη διάρκεια των 7 ημερών που διήρκεσε η έρευνα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται στο ηλιακό φως το πρωί (από τις 8 π.μ. έως τις 12 μ.μ.) παρουσιάζουν σημαντικά χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (Δ.Μ.Σ.) συγκριτικά με τα άτομα που εκτίθενται στο φως του ήλιου αργότερα μέσα στη μέρα.

Ακόμη, η μελέτη έδειξε ότι έστω και 20-30 λεπτά έκθεσης στο πρωινό φως του ήλιου είναι αρκετά για να μειώσουν τον Δ.Μ.Σ., καθώς και ότι όσοι εκτίθενται στον ήλιο έχουν χαμηλότερο Δ.Μ.Σ. ανεξαρτήτως της διατροφής τους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως πως η πολύωρη έκθεση στον ήλιο βλάπτει την επιδερμίδα μας,οπότε πρέπει να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό που μας συστήνει ο δερματολόγος μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *