Πώς ένα φιλί μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας

Το φιλί είναι ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας προς τον σύντροφο μας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει και πολλές θετικές ιδιότητες για την υγεία μας. Ποιες είναι αυτές;

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι επιστήμονες έχουν βρει πως τα φιλιά μπορούν να πυροδοτήσουν μια αλληλουχία οργανικών αντιδράσεων που τονώνουν την άμυνα μας και βελτιώνουν πολλές πτυχές της υγείας μας.

Οι επιστήμονες αναφέρουν πως τα φιλιά είναι ωφέλιμα για τη στοματική υγιεινή καθώς ενισχύουν την παραγωγή σάλιου, το οποίο έχει αντισηπτική δράση για το στόμα μας. Επίσης, η ανταλλαγή σάλιου με το ταίρι μας φαίνεται ότι οδηγεί σε ανταλλαγή μικροβίων που συνθέτουν το μικροβίωμα του οργανισμού μας. Μπορεί ένα μόνο φιλί να μην αλλάζει τρομακτικά τη σύσταση του μικροβιώματος μας, όμως, οι ερευνητές εντόπισαν πως τα ζευγάρια που φιλιούνται συχνά έχουν παρόμοια μικροβιώματα, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να έχουν και παρόμοια άμυνα έναντι των λοιμώξεων.

Ακόμη, έχει βρεθεί ότι τα φιλιά μειώνουν την ορμόνη κορτιζόλη, που σχετίζεται με το στρες, και παράλληλα αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για την καλή μας διάθεση. Στα οφέλη υγείας που τους αποδίδονται ανήκουν επίσης η μείωση της έντασης των αλλεργικών αντιδράσεων, η μείωση της πίεσης του αίματος, καθώς και η τόνωση και εξάσκηση των μυών του προσώπου που μας χαρίζει πιο νεανική όψη και ο δερματολόγος μας συμφωνεί! Τέλος, σύμφωνα με διάφορες μελέτες, ένα φιλί μπορεί να «κάψει» από 2 έως 6 θερμίδες ανά λεπτό. Φιληθείτε, λοιπόν, κάνει καλό!

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *