Ακόμα και 20 λεπτά γυμναστικής ασπίδα για τις φλεγμονές

Η γυμναστική έχει πολλά και σημαντικά οφέλη για την υγεία. Αυτό δεν είναι καμιά καινούρια πληροφορία. Νέα ερευνητικά δεδομένα, όμως, αποκαλύπτουν κι έναν άλλο, πολύ σημαντικό ρόλο της γυμναστικής, που έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι επιστήμονες μας συμβουλεύουν να ασχοληθούμε με ό,τι αγαπάμε ως άσκηση, έστω και για 20 λεπτά την ημέρα, καθώς με αυτό τον τρόπο θα προφυλάξουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα από πιθανές φλεγμονές.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια ανακάλυψαν ότι μόλις 20 λεπτά άσκησης μέτριας έντασης, όπως είναι το γρήγορο περπάτημα ή το ποδήλατο, οδηγούν σε μια αλληλουχία αντιδράσεων που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση μιας σειράς φλεγμονωδών παραγόντων. Η φλεγμονή αποτελεί βασικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού και παίζει ζωτικό ρόλο στην προστασία μας από μικροβιακή προσβολή.

Στην έρευνα πήραν μέρος 47 άνθρωποι, που έκαναν διάδρομο ανάλογα με το επίπεδο ικανότητας και αντοχής του καθενός. Οι ερευνητές πήραν αίμα από τους εθελοντές πριν και μετά την άσκηση. Μετά την ανάλυση, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η άσκηση δεν χρειάζεται να είναι έντονη για να είναι αποτελεσματική όσον αφορά στη μείωση της φλεγμονής και ότι 20 λεπτά μέτριας έντασης γυμναστική φαίνεται να είναι αρκετά.

Πέρα όμως από τη γυμναστική η ενυδάτωση της επιδερμίδας μας με μεσοθεραπεία που περιέχει υαλουρονικό και βιταμίνες μας δίνει υγιή όψη.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *