Θέλετε να ζήσετε περισσότερο; Φάτε κόκκινα φρούτα

Τα κόκκινα φρούτα αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής, λένε οι επιστήμονες

Τα κόκκινα φρούτα τα αγαπάμε για την υπέροχη, ξεχωριστή γεύση τους. Ένας ακόμη λόγος για να τα προτιμάμε, είναι γιατί κάνουν καλό στην υγεία.

Μια νέα μελέτη, η οποία έγινε από ομάδα επιστημόνων από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και τη Γαλλία, έδειξε ότι η ουσία ρεσβερατρόλη, η οποία εμπεριέχεται σε κόκκινα φρούτα, όπως ρόδια, μούρα, φράουλες, σμέουρα, σταφύλια και μήλα, βοηθά σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία της καρδιάς, ενώ καθυστερεί και τη γήρανση του οργανισμού μας. Ο δερματολόγος μας, μας προτείνει θεραπείες με βάση την ρεσβερατρόλη για υγιές και λαμπερό δέρμα.

Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη, η ρεσβερατρόλη είναι ωφέλιμη καθώς προσφέρει μειωμένη σε θερμίδες διατροφή από 30%-40% και με τη μείωση αυτή κερδίζουμε σε μακροζωία. Για την ακρίβεια, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η λήψη μειωμένων θερμίδων στη διατροφή μας αυξάνει τη διάρκεια ζωής μας. Όπως υποστηρίζουν οι ερευνητές, μικρές δόσεις ρεσβερατρόλης καθημερινά έχουν την ίδια θετική ανταπόκριση από τον οργανισμό μας όπως η χαμηλοθερμιδική δίαιτα.

Αυτό σημαίνει ότι εμπλουτίζοντας τη διατροφή μας με τρόφιμα όπως σταφύλι, ρόδι, βατόμουρα, φράουλες, σμέουρα κ.λπ. που περιέχουν ρεσβερατρόλη, καθώς επίσης με τη μέτρια κατανάλωση κρασιού (1-2 ποτήρια ημερησίως), επωφελούμαστε από τις ευεργετικές δράσεις της ουσίας αυτής.

Η δράση της ρεσβερατρόλης φαίνεται ότι επηρεάζει θετικά τα μιτοχόνδρια των κυττάρων που υπάρχουν σε όλα τα όργανα του σώματος και είναι οι μικρές μονάδες παραγωγής ενέργειας που βρίσκονται στο κυτταρόπλασμα των κυττάρων. Τα μιτοχόνδρια είναι ευάλωτα στις οξειδωτικές βλάβες του μεταβολισμού που συσσωρεύονται όσο αυξάνεται η ηλικία. Η αντιοξειδωτική δράση της ρεσβερατρόλης προστατεύει συνολικά την υγεία των μιτοχονδρίων που βρίσκονται σε καρδιά, εγκέφαλο κ.λπ. και κατά προέκταση αυξάνει το προσδόκιμο ζωής μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *