Ελκόμαστε περισσότερο από άτομα που δείχνουν πιο υγιή

Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι έλκονται από τα πρόσωπα που δείχνουν υγιή

Χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι το άτομο όντως είναι σε καλή κατάσταση. Συγκεκριμένα, το ροδαλό δέρμα γίνεται αντιληπτό ως πιο ελκυστικό, λένε οι επιστήμονες και ο δερματολόγος μας.

Ένα χαρακτηριστικό που παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή ερωτικού συντρόφου είναι η απόχρωση του δέρματος, η οποία επηρεάζεται από τα καροτενοειδή. Πρόκειται για μια ομάδα φυσικών χρωστικών, συνήθως με κόκκινο, πορτοκαλί ή κίτρινο χρώμα, που δίνουν την χαρακτηριστική απόχρωση σε πολλά φρούτα και λαχανικά. Παλαιότερες έρευνες είχαν δείξει ότι διάφορα έμβια είδη, όπως τα πτηνά, τα ψάρια και τα ερπετά θηλυκού γένους, έλκονται περισσότερο από τα αρσενικά με έντονα χρώματα. Αυτό έκανε τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι οι αποχρώσεις που επηρεάζονται από τα καροτενοειδή είναι σημάδι υγείας.

Αυτή τη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας μελέτησαν κατά πόσο υπάρχει συσχετισμός μεταξύ των «ενδείξεων υγείας» και της πραγματικής υγείας. Ανέλυσαν λοιπόν 43 ετεροφυλόφιλους άνδρες καυκάσιας καταγωγής, κατά μέσο όρο 21 ετών. Επίσης, συγκρότησαν μια ομάδα ελέγχου από επιπλέον 20 άνδρες. Στην αρχή της έρευνας ελήφθησαν φωτογραφίες των συμμετεχόντων, ενώ οι άνδρες υποβλήθηκαν και σε έλεγχο υγείας. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες πήραν για 12 εβδομάδες συμπλήρωμα β-καροτένης ή εικονικό σκεύασμα. Μετά το τέλος της αγωγής, βγήκαν ξανά φωτογραφίες κι έκαναν και πάλι εξετάσεις. Στο τέλος, 66 γυναίκες καυκάσιας καταγωγής, κατά μέσο όρο 33 ετών, κλήθηκαν να αξιολογήσουν την ελκυστικότητα των φωτογραφιών των ανδρών, πριν και μετά το συμπλήρωμα διατροφής.

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό έντυπο «Behavioral Ecology», έδειξαν ότι το συμπλήρωμα β-καροτένης άλλαξε την απόχρωση του δέρματος, όχι όμως και τη φωτεινότητα. Τα πρόσωπα των ανδρών μετά τη χρήση του συμπληρώματος είχαν 50% περισσότερες πιθανότητες να επιλεγούν ως ελκυστικά, καθώς και ως πιο υγιή, συγκριτικά με την ομάδα ελέγχου.

Αν και το συμπλήρωμα διατροφής αύξησε την ελκυστικότητα των ανδρών κάνοντας τους να δείχνουν πιο υγιείς, στην πραγματικότητα δεν επηρέασε σημαντικά την υγεία τους. Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει αποτελέσματα παλαιότερων μελετών που έχουν δείξει ότι αυτό που τρώμε βελτιώνει την εμφάνιση μας και όχι κατ’ ανάγκη την υγεία μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *