Να γιατί οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο από τους κρεατοφάγους

Ζουν οι χορτοφάγοι περισσότερο; Ναι, λένε πολλές πρόσφατες έρευνες, αλλά όχι για το λόγο που νομίζουμε…

Είτε ως φιλοσοφία είτε απλά ως μια επιλογή δίαιτας και αποτοξίνωσης, η στροφή προς τη χορτοφαγική και vegan διατροφή κερδίζει ολοένα και περισσότερους οπαδούς τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχουν πολλές έρευνες που αποδεικνύουν ότι οι χορτοφάγοι έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από εκείνους που καταναλώνουν κρέας. Για παράδειγμα, πρόσφατη έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα 95.000 Αμερικανών βρήκε ότι οι χορτοφάγοι αντιμετωπίζουν κατά 12% λιγότερο κίνδυνο να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε σχέση με τους κρεατοφάγους. Άλλες έρευνες υποστηρίζουν πως η χορτοφαγία δεν μειώνει απαραίτητα τους κινδύνους εμφάνισης νόσων από μόνη της.

Όπως όμως αναφέρει το IFL Science, μία πρόσφατη έρευνα που συγκέντρωσε στοιχεία από πλειάδα άλλων ερευνών εκτιμά πως οι χορτοφάγοι όντως εμφανίζουν μικρότερα ποσοστά πρόωρων θανάτων και εμφάνισης καρκίνων, αλλά αυτό δεν σχετίζεται με τη διατροφή τους.

Οι επιστήμονες εκτιμούν πως ο λόγος που στις έρευνες συχνά οι χορτοφάγοι εμφανίζονται ως πιο υγιείς, είναι γιατί συνήθως τα άτομα που έχουν επιλέξει να μην τρώνε κρέας και τα παράγωγά του, ταυτόχρονα ακολουθούν κι έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής: δεν πίνουν αλκοόλ, δεν καπνίζουν, γυμνάζονται και τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά. Αυτές είναι τέσσερις συνήθειες που αποδεδειγμένα σχετίζονται με τη μακροζωία.

Με αλλά λόγια, για να ζήσουμε περισσότερα και καλύτερα χρόνια δεν αρκεί να κόψουμε τις μπριζόλες και να το ρίξουμε στις σαλάτες. Πρέπει να υιοθετήσουμε κι ένα πιο υγιεινό lifestyle με περισσότερη άσκηση και λιγότερες καταχρήσεις.

Φυσικά ένας υγιηνός τρόπος ζωής μας χαρίζει λαμπερό και υγιές δέρμα, κάτι που μπορεί να εππιβεβαιώσει και ο δερματολόγος μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *