Η προσφορά αίματος πιθανόν βοηθά και στην καταπολέμηση της γήρανσης

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης σε μελέτη τους για τους τρόπους επιβράδυνσης του ρυθμού γήρανσης σε ορισμένους οργανισμούς.

Όσο πιο πολύ φροντίζουμε τον εαυτό μας και το σώμα μας τόσο πιο πολλά χρόνια θα ζήσουμε, λένε οι επιστήμονες. Πώς όμως συνδέεται η αιμοδοσία με την αντιγήρανση;

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Βοστώνης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «The New England» με την ονομασία Centenarian Study έδειξε ότι η φροντίδα του σώματος μας, μας επιτρέπει να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ναι μεν τα γονίδια παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μακροβιότητα, ωστόσο οι γυναίκες είναι πιο τυχερές από τους άντρες σε αυτό καθώς το 85% των αιωνόβιων ανθρώπων είναι γυναίκες. Επιπλέον, όπως αναφέρει η μελέτη, οι γυναίκες με δύο χρωμοσώματα Χ είναι σε ακόμα πιο πλεονεκτική θέση έναντι των υπολοίπων.

Αναλύοντας όλα τα στοιχεία οι επιστήμονες σημείωσαν επίσης ότι οι μικρότερες αποθήκες σιδήρου στον οργανισμό προσφέρουν μείωση της ταχύτητας γήρανσης. Σύμφωνα με μια θεωρία που θέλει τις γυναίκες να έχουν μειωμένες αποθήκες σιδήρου λόγω της έμμηνου ρύσης, ο οργανισμός όπως λένε, σε αυτή την περίπτωση γλιτώνει από μια σημαντική πηγή ελεύθερων ριζών που συμβάλλουν στη γήρανση. Οι άντρες θα μπορούσαν να μειώσουν τις αποθήκες σιδήρου τους μέσω της αιμοδοσίας, λένε οι ερευνητές. Έτσι και θα συμβάλλουν στην προσφορά αίματος που είναι πολύτιμο για να σωθούν ζωές και θα βοηθήσουν τον εαυτό τους να συντηρηθεί καλύτερα με το πέρασμα των χρόνων.

Ωστόσο, η συμβολή της αιμοδοσίας στην καταπολέμηση της γήρανσης δεν έχει πλήρως τεκμηριωθεί. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να περιορίσουμε την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, να χάσουμε τα περιττά κιλά, να μειώσουμε όσο μπορούμε το στρες, να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητα μας, να κόψουμε το κάπνισμα και να κοιμόμαστε καλά.

Αν δεν το γνωρίζατε το πλάσμα του αίματος θεωρείται ως μια από τις καλύτερες αντιγηραντικές θεραπείες αλλά και  θεραπεία ενάντια στην ανδρογενετική αλωπεκία. Για την θεραπεία μπορεί να σας ενημερώσει ο δερματολόγος της Healthy Derma Clinics .

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *