Αυτό είναι το τυρί που χαρίζει μακροζωία

Είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο τυρί, καθώς έχει φανατικούς φίλους και εχθρούς. Ο λόγος για το πασίγνωστο ροκφόρ, ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά τυριά, το οποίο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας βρετανικής έρευνας, είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό.

Αν είστε από αυτούς που λατρεύουν το ροκφόρ, τότε έχετε έναν λόγο παραπάνω να το απολαμβάνετε. Οι ερευνητές της εταιρείας βιοτεχνολογίας Lycotech στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας έβαλαν στο «μικροσκόπιο» το διάσημο τυρί και κατέληξαν πως έχει «κρυμμένα μυστικά» για την υγεία και τη μακροζωία παρά το γεγονός ότι είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι. Το ροκφόρ έχει, σύμφωνα με τους ειδικούς, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες είναι ιδιαιτέρως ευεργετικές για το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα.

Οι επιστήμονες ευελπιστούν μελλοντικά ότι θα καταφέρουν να εξάγουν αυτές τις ιδιότητες από το ροκφόρ προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στην παρασκευή φαρμάκων για την καταπολέμηση των καρδιαγγειακών παθήσεων και ίσως σε προϊόντα αντιγήρανσης και ομορφιάς.

Πάντως, η βρετανική μελέτη έρχεται να δώσει και μια επιπλέον εξήγηση στο λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο» που απασχολεί χρόνια τώρα τους επιστήμονες. Οι Γάλλοι, παρά το γεγονός ότι παραδοσιακά κάνουν μια διατροφή πλούσια σε λιπαρά, αλάτι, αλκοόλ και άλλα «απαγορευμένα» τρόφιμα, τελικά έχουν την καλύτερη υγεία στην Ευρώπη. Οι Γαλλίδες για παράδειγμα, έχουν ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα επιβίωσης στην Ευρώπη, ζώντας κατά μέσο όρο 85,3 χρόνια. Οι Ελληνίδες ζουν κατά μέσο όρο 81,8 χρόνια.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *