Δυσκολεύεστε να ξυπνήσετε το πρωί; Μάλλον είστε έξυπνοι και δημιουργικοί

Μια νέα μελέτη φέρνει καλά νέα για όσους δεν πετάγονται από το κρεβάτι μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι. Δεν είστε υπναράδες- ίσως είστε απλά πιο ευφυείς!

Η δυσκολία στο πρωινό ξύπνημα συνδέεται συνήθως με αρνητικά χαρακτηριστικά, όπως η τεμπελιά και η απειθαρχία. Επίσης, πολλοί πιστεύουν πως η «αναβολή» στο καθημερινό ξυπνητήρι, μπορεί να τους βγάλει εκτός ρυθμού.

Ωστόσο, μια έρευνα έρχεται να ανατρέψει τα όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα. Η βρετανική μελέτη με τον τίτλο «Why Night Owls Are More Intelligent» (Γιατί οι ξενύχτηδες είναι πιο ευφυείς) υποστηρίζει πως το να μπορείς να πατήσεις το snooze, να χτυπήσει δηλαδή ξανά το ξυπνητήρι σε λίγα λεπτά, είναι ένας νέος τρόπος ύπνου και όσοι το χρησιμοποιούν φαίνεται πως είναι πιο έξυπνοι και αποτελεσματικοί.

Οι άνθρωποι που ελέγχουν τον ύπνο τους, εκείνοι που αγνοούν τον κανόνα που συμβουλεύει να σηκωνόμαστε από το κρεβάτι αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι και υιοθετούν μια συμπεριφορά πιο “φιλική” με τον οργανισμό, δηλαδή να ξυπνάνε σταδιακά, είναι -σύμφωνα πάντα με τη μελέτη- πιο πιθανό να διαθέτουν δύο ακόμη θετικά χαρακτηριστικά: Να ακολουθούν τις φιλοδοξίες και να λύνουν πιο εύκολα τα προβλήματά τους χωρίς τη βοήθεια τρίτων. Σύμφωνα με τους συγγραφείς της μελέτης Satoshi Kanazawa και Kaja Perina, αυτό τους κάνει πιο δημιουργικούς και ανεξάρτητους.

Η συγκεκριμένη μελέτη υποστηρίχτηκε από μία αντίστοιχη που έγινε παλιότερα από το Πανεπιστήμιο του Southampton, η οποία παρακολούθησε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση 1.229 ανθρώπων σε συνάρτηση με τις συνήθειές τους στον ύπνο. Η μελέτη αυτή έδειξε πως όσοι κοιμούνται μετά τις 11 το βράδυ και ξυπνούν αργότερα από τις 8 το πρωί κέρδιζαν περισσότερα χρήματα και είχαν μια πιο ευτυχισμένη καθημερινότητα.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *