Συνήθως όταν αρρωσταίνουν τα παιδιά, αρρωσταίνει όλη η οικογένεια. Οι μαμάδες όμως είναι πολύ πιο επιρρεπείς στις ιώσεις σε σχέση με τους μπαμπάδες, αποκαλύπτει νέα έρευνα.

Βρετανοί ερευνητές μελέτησαν 2.000 γονείς και βρήκαν πως οι μαμάδες αρρωσταίνουν κατά μέσο όρο 324 φορές από τους ιούς που κολλάνε από τα παιδιά τους μέχρι εκείνα να ενηλικιωθούν. Σύμφωνα με την έρευνα, συνολικά οι μαμάδες θα περάσουν 54 κρυώματα κάθε χρόνο, 36 γαστρεντερίτιδες (δύο τον χρόνο), καθώς επίσης και ένα επεισόδιο γρίπης κάθε χειμώνα κατά μέσο όρο. Όπως δήλωσαν οι μητέρες που συμμετείχαν στην έρευνα, άρχισαν να αρρωσταίνουν περισσότερο από τότε που έκαναν παιδιά (ποσοστό 68%), ενώ νοιώθουν ότι η υγεία τους και η φυσική τους κατάσταση είναι καλή μόνο 13 μέρες τον μήνα!

Παρ’ όλα αυτά είναι πολύ απίθανο να μείνουν στο κρεβάτι. Αντίθετα οι μπαμπάδες περνάνε τις ιώσεις πολύ βαρύτερα από τις γυναίκες τους και αναγκάζονται να μείνουν στο κρεβάτι. Το 72% των γυναικών πιστεύουν ότι τα πάνε καλύτερα με τις ιώσεις από ό,τι οι άνδρες τους και οι επιστήμονες συμφωνούν και το εξηγούν ως την ικανότητα των γυναικών από τη φύση να είναι πιο δυνατές και να επιβιώνουν καλύτερα, ώστε να μπορέσουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.

Η πρόληψη πάντως είναι η καλύτερη θεραπεία. Αυτό τονίζεται συμπερασματικά στην έρευνα, παροτρύνοντας τις μητέρες να προσέχουν τον εαυτό τους, να τρέφονται σωστά και να μην ξεχνούν τους κανόνες υγιεινής.

Η επιδερμίδα μας είναι η πρώτη άμυνα ενάντια στα μικρόβια. Αν είστε μαμά ,ελάτε στην Healthy Derma Clinics, για να σας παρέχει τις υπηρεσίες τους ο δερματολόγος του Ιατρείου.