Καναδοί επιστήμονες ετοιμάζουν το «χάπι της νεότητας»

Πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο το λεγόμενο «χάπι της νεότητας», σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο McMaster στο Οντάριο του Καναδά.

Οι ερευνητές προχώρησαν σε πειράματα σε ποντίκια κι ανακάλυψαν τη φόρμουλα που μπορεί να γίνει ελιξίριο της νεότητας, την οποία και αποκαλούν «σιντριβάνι της νεότητας». Πρόκειται ένα μείγμα από 30 βιταμίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και φολικό οξύ. Περιέχει επίσης εκχύλισμα πράσινου τσαγιού και μουρουνέλαιο. Υποστηρίζουν, μάλιστα, πως το χάπι αυτό θα είναι έτοιμο σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Environmental and Molecular Mutagenesis», έδειξαν πως μείγμα που έφτιαξαν μπορεί να αντιστρέψει τη γήρανση του εγκεφάλου και να λύσει προβλήματα υγείας όπως η νόσος του Πάρκινσον και το Αλτσχάιμερ. Η επικεφαλής της έρευνας Jennifer Lemon και οι συνεργάτες της βρήκαν πως το συμπλήρωμα αυτό οδήγησε σε λιγότερες ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν γήρανση του εγκεφάλου. Μάλιστα, όταν το έδωσαν και σε γρύλους, έζησαν 257 ημέρες από τις 120 που είναι ο φυσιολογικός μέσος όρος ζωής τους.

«Τα ευρήματα είναι εξαιρετικά. Η ελπίδα μας είναι πως το χάπι αυτό ως συμπλήρωμα διατροφής θα μπορούσε να αποκαταστήσει βλάβες πολύ σοβαρών ασθενειών και τελικά να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων», δήλωσε η Lemon. Θα μπορούσε κάποια μέρα να επιβραδύνει την πρόοδο των καταστροφικών νευρολογικών παθήσεων Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον ή ακόμη και να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη ή και θεραπεία τους. Το επόμενο βήμα είναι να δοθεί το χάπι ως συμπλήρωμα διατροφής στους ανθρώπους, ώστε να επιβεβαιωθούν τα αποτελέσματα και να ελεγχθεί για τυχόν παρενέργειες.
Εν τω μεταξύ η ανάγκη μας για ιατρικές εξετάσεις και θεραπείες παραμένει. Επομένως κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό, όπως ο δερματολόγος σας, και μην αμελείτε την υγεία και την εμφάνιση σας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *