Πότε αρχίζει να γερνά το γυναικείο μυαλό;

Πότε ξεκινά να φθίνει η νοητική υγεία των γυναικών ;

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη μνήμη από τους άνδρες. Ωστόσο, το στάδιο της εμμηνόπαυσης φαίνεται ότι αποτελεί ορόσημο και για την κατάσταση της μνήμης.

Η τελευταία έρευνα που διεξήχθη από επιστήμονες του UCLA εξέτασε στοιχεία για περισσότερες από 2.000 υγιείς γυναίκες, οι οποίες εξετάζονταν τακτικά σε διάστημα 10 χρόνων μετά την εμμηνόπαυση, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η νοητική τους υγεία ξεκινά να φθίνει από την ηλικία των 50 ετών. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι σε αυτό το διάστημα η μέση πτώση της ικανότητας νοητικής επεξεργασίας ήταν 5%. Η ταχύτητα νοητικής επεξεργασίας, που περιλαμβάνει ταχύτητα αντίληψης και αντίδρασης, έδειξε μέση υποχώρηση 1% κάθε 2 χρόνια, ενώ η λεκτική μνήμη υποχώρησε κατά μέσο όρο κατά 1% κάθε 5 χρόνια.

Οι γυναίκες που διανύουν τη δεκαετία των 40 ή 50, οι οποίες θεωρούν ότι ξεχνούν πιο συχνά ή ότι είναι πιο αργές στις αντιδράσεις τους, μπορεί ενδεχομένως να εμφανίζουν συνήθη γήρανση, ανάλογη με τη σταδιακή επιβράδυνση του χρόνου σωματικής αντίδρασης, της ταχύτητας τρεξίματος, του μεταβολικού ρυθμού και άλλων πτώσεων που εμφανίζονται σε όλους στη μέση ηλικία, σημειώνουν οι ειδικοί.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 31/03
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *