Πηγή νεότητας το ρόδι, λένε οι επιστήμονες

Μια νέα έρευνα έρχεται να προσθέσει άλλον έναν λόγο για να βάλουμε το ρόδι στη διατροφή μας. Επιστήμονες από την Ελβετία υποστηρίζουν ότι το πολύτιμο φρούτο χαρίζει και μακροζωία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Δεν είναι τυχαίο που πολλά προϊόντα ομορφιάς το χρησιμοποιούν ως βασικό συστατικό. Τώρα, οι επιστήμονες έρχονται να προσθέσουν ότι η θετική του επίδραση οφείλεται στο ότι διατηρεί σε φόρμα για περισσότερο χρονικό διάστημα τα μιτοχόνδρια, τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Medicine», χημικές ουσίες που εμπεριέχονται στο ρόδι, μετατρέπονται από τους μικροοργανισμούς που ζουν φυσιολογικά στο έντερο σε μια σύνθετη ουσία με την ονομασία ουρολιθίνη Α. Η ουσία αυτή προωθεί την «ανακύκλωση» των μιτοχονδρίων ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους τα κύτταρα και να καθυστερήσει η διαδικασία της γήρανσης. Στο πλαίσιο πειραμάτων σε οργανισμούς όπως τα ποντίκια και οι σκώληκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ουρολιθίνη Α μπορεί να παρατείνει τη διάρκεια της ζωής και βελτιώνει τις επιδόσεις.

Με την πάροδο των χρόνων, τα μιτοχόνδρια λειτουργούν λιγότερο αποδοτικά, με αποτέλεσμα να αποδυναμώνονται οι μύες και να ενισχύεται η αδυναμία του οργανισμού. Κρατώντας τους μύες νέους μέσω της ενίσχυσης των μιτοχονδρίων μπορεί να παραταθεί σημαντικά η περίοδος λειτουργικότητας και ανεξαρτησίας ενός ατόμου αλλά και να περιοριστούν σημαντικά τα περιστατικά πτώσης και τραυματισμού στους ηλικιωμένους.

Οι επιστήμονες από την Ομοσπονδιακή Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης έχουν ήδη ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους χορηγώντας την ουρολιθίνη Α σε μορφή συμπληρώματος και εκτιμούν ότι τα νέα ευρήματα αποτελούν ορόσημο στο πεδίο της αντιγήρανσης.

Η γήρανση φυσικά επηρεάζει και την ποιότητα του δέρματος μας. Αν χρειάζεστε επιστημονικά άρτιες συμβουλές ή θεραπείες ελάτε σε επαφή με τη Healthy Derma Clinics ώστε να σας εξετάσει ένας δερματολόγος .

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *