Η απλή συνήθεια που διατηρεί νέο τον εγκέφαλό μας

Έχετε έναν πολύ σοβαρό λόγο να βρείτε χρόνο για να έναν ύπνο τις μεσημεριανές ώρες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ο μεσημεριανός ύπνος διατηρεί τον εγκέφαλό μας πιο νέο, τονώνοντας τη μνήμη και τη σκέψη.

Τις ευεργετικές ιδιότητες του μεσημεριανού ύπνου επιβεβαιώνουν πρόσφατες επιστημονικές έρευνες. Αυτή τη φορά, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης και το Πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον της Βιρτζίνια αναζήτησαν ποια είναι η ιδανική διάρκεια του μεσημεριανού ύπνου για να εξασφαλίσουμε οφέλη για την εγκεφαλική λειτουργία. Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Γηριατρικής Εταιρείας (Journal of the American Geriatrics Society), ο ύπνος διάρκειας περίπου μίας ώρας διατηρεί τον εγκέφαλο πιο νέο, τουλάχιστον μεταξύ των ηλικιωμένων.

Οι επιστήμονες μελέτησαν περίπου 3.000 άτομα άνω των 65 ετών. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν εάν κοιμούνται το μεσημέρι και για πόση ώρα, ενώ υποβλήθηκαν σε διάφορα νοητικά τεστ. Όσοι δήλωσαν ότι κοιμούνται συστηματικά το μεσημέρι για 60 λεπτά περίπου επέδειξαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ σε σχέση με όσους δεν είχαν βάλει τον μεσημεριανό ύπνο στη ζωή τους αλλά και με όσους συνήθιζαν να κοιμούνται για περισσότερο από 90 ή για λιγότερο από 30 λεπτά.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ηλικιωμένοι που κοιμόντουσαν περίπου μία ώρα τα μεσημέρια είχαν καλύτερη μνήμη και πιο καθαρή σκέψη, σαν να είναι έως πέντε χρόνια νεότεροι – αντίθετα, όσοι κοιμούνταν καθόλου ή ελάχιστα, καθώς και όσοι κοιμούνταν επί ώρες, είχαν έως έξι φορές μεγαλύτερη έκπτωση των νοητικών και μνημονικών λειτουργιών τους.

Το γήρας φυσικά επηρεάζει και την εμφάνιση της επιδερμίδας μας. Κλείστε ένα ραντεβού στη Healthy Derma Clinics για να σας παρέχει θεραπείες anti-aging, όπως η μεσοθεραπεία, ένας εξειδικευμένος δερματολόγος.

 

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *