Μυστικό μακροζωίας οι καυτερές πιπεριές

Εάν σας αρέσουν τα πικάντικα φαγητά, τώρα έχετε έναν επιπλέον λόγο να τα προτιμάτε: Νέα επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι οι κόκκινες καυτερές πιπεριές χαρίζουν μακροζωία!

Εδώ και πολλούς αιώνες, οι καυτερές πιπεριές θεωρούνται ωφέλιμες για διάφορες παθήσεις. Μια κινεζική μελέτη του 2015 ήταν η πρώτη που είχε συσχετίσει τις εν λόγω πιπεριές με μειωμένη θνησιμότητα. Τώρα, μια νέα αμερικανική έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τα προηγούμενα ευρήματα.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό «PLoS One», δείχνει πως η τακτική κατανάλωση καυτερής κόκκινης πιπεριάς προάγει τη μακροζωία μειώνοντας κατά 13% τη θνησιμότητα, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό επεισόδιο. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Vermont εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 16.000 Αμερικανών τους οποίους παρακολούθησαν επί 23 χρόνια. Η μελέτη συσχέτισε τον αριθμό θανάτων και τα αίτια των θανάτων με το είδος της διατροφής και διαπίστωσε ότι οι λάτρεις της καυτερής κόκκινης πιπεριάς τείνουν να ζουν περισσότερο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι το ποσοστό θνησιμότητας για όσους κατανάλωναν συστηματικά καυτερές πιπεριές ήταν 21,6%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για όσους δεν κατανάλωναν καυτερά ήταν 33,6%.

Ο βιολογικός μηχανισμός που συνδέει τις καυτερές πιπεριές με τη μειωμένη θνησιμότητα, παραμένει ασαφής, αλλά οι επιστήμονες εικάζουν ότι η καψαϊκίνη, το βασικό συστατικό της που την κάνει τόσο καυτερή, βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες και επίσης έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *