Μπορούν οι selfies να προκαλέσουν ρυτίδες;

Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν ότι το μπλε φως που προέρχεται από τις οθόνες μας μπορεί να βλάψει το δέρμα μας και να προκαλέσει ρυτίδες. Μήπως ήρθε η ώρα να χρησιμοποιούμε τις έξυπνες συσκευές μας λίγο λιγότερο;

Υπάρχει φως που μπορεί να διεισδύσει βαθύτερα από τη UV ακτινοβολία και να βλάψει την επιδερμίδα ακόμα περισσότερο; Δυστυχώς ναι, σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες. Το φως αυτό ονομάζεται HEV (High-energy visible light) και είναι το μπλε φως που εκπέμπουν οι υπολογιστές και τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα. Η υπερέκθεση στο φως HEV, επισημαίνουν οι επιστήμονες, επιταχύνει τη διαδικασία οξείδωσης των κυττάρων. Εν αντιθέσει με το φυσικό φως που περιορίζεται επιδερμικά, το μπλε φως φτάνει σε μεγαλύτερο βάθος από τις βλαβερές UV ακτίνες, προκαλεί φλεγμονές και επηρεάζει το DNA των κυττάρων.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι το μπλε φως αποδιοργανώνει τους βιορυθμούς μας εμποδίζοντας την έκκριση μελατονίνης. Όταν τα επίπεδα της ορμόνης αυτής πέφτουν, ο ύπνος μας διαταράσσεται. Όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, οι βραδινές ώρες είναι αυτές ακριβώς που εκμεταλλεύονται τα κύτταρα του δέρματος για να επιδιορθώσουν τις φθορές της μέρας και να ανανεωθούν.

«Όσοι βγάζουν πολλές selfies και οι bloggers θα πρέπει να ανησυχούν», ανέφερε ο Dr Simon Zokaie στο τελευταίο FACE conference στο Λονδίνο, ενώ τονίσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο προϊόν στην αγορά που να προστατεύει από αυτού του είδους την ακτινοβολία. Δεν είναι μόνο οι selfies φυσικά, αλλά γενικά η οθόνη του κινητού μας. Να θυμάστε λοιπόν: τα smartphones και τα tablets δεν είναι καλοί φίλοι της επιδερμίδας.

Οι ρυτίδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία , που μπορεί να σας τις παρέχει ένας εξειδικευμένος δερματολόγος τις Healthy Derma Clinics.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *