Με μια χούφτα ξηρούς καρπούς την ημέρα θα ζήσετε περισσότερο!

Πραγματικός θησαυρός για την υγεία είναι οι ξηροί καρποί. Σύμφωνα με νέα επιστημονικά στοιχεία, οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μια χούφτα ξηρούς καρπούς την ημέρα (γύρω στα 20 γραμμάρια) έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρδιοπάθεια, καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Οι ξηροί καρποί με την υψηλή διατροφική τους αξία διεκδικούν δικαιολογημένα μια θέση στο καθημερινό μας διαιτολόγιο. Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα σε καθημερινή βάση είναι το τέλειο σνακ για την υγεία μας.

Οι ερευνητές από το Imperial College του Λονδίνου και το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «BMC Medicine», αξιολόγησαν 29 μελέτες από όλο τον κόσμο που αφορούσαν συνολικά 819.000 ανθρώπους, σχετικά με τη σχέση ξηρών καρπών και ασθενειών. Η μετα-ανάλυση έδειξε ότι 28 γραμμάρια ξηρών καρπών την ημέρα (περίπου μια χούφτα) μειώνουν κατά σχεδόν 30% τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου, 15% τον κίνδυνο καρκίνου και 22% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από κάθε αιτία. Επιπλέον, μειώνουν κατά σχεδόν 52% τον κίνδυνο θανάτου από αναπνευστικά προβλήματα και κατά 39% τον κίνδυνο θανάτου από διαβήτη. Μάλιστα οι ερευνητές υπολόγισαν ότι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να αποτρέπονται κάθε χρόνο 4,4 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι, εάν όλοι φροντίζαμε να τρώμε τουλάχιστον 20 γραμμάρια ξηρούς καρπούς την ημέρα!

«Πρόκειται για σημαντικό όφελος και μάλιστα για μια τόσο μικρή ποσότητα τροφής», επεσήμανε ο επικεφαλής Dagfinn Aune. Τα οφέλη των ξηρών καρπών- που αποδίδονται στην περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, πολυακόρεστα λίπη και άλλα θρεπτικά και αντιοξειδωτικά συστατικά- αφορούν πολλά είδη, όπως φουντούκια, καρύδια, φιστίκια κ.ά. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση ποσότητας πάνω των 20 γραμμαρίων δεν φάνηκε να επιφέρει κάποια ουσιαστική περαιτέρω βελτίωση στην υγεία.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *