Τελικά τα social media μας συμφιλίωσαν με το σώμα μας;

Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ρόλο που παίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας, το σώμα μας και την εξωτερική μας εμφάνιση. Αυτή τη φορά, μια νέα έρευνα έρχεται να υποστηρίξει πως στην εποχή των social media είμαστε λιγότερο δυσαρεστημένοι με το σώμα μας σε σχέση με παλιότερα.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, o Αμερικανικός Ψυχολογικός Σύλλογος (American Psychological Association) αποκάλυψε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δείχνουν ότι οι γυναίκες είναι κατά 3.3 βαθμούς λιγότερο απογοητευμένες με το σώμα τους σε σχέση με 31 χρόνια πριν. Αυτοί οι 3.3 βαθμοί αντιστοιχούν σε ένα ποσοστό 28%, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό Women’s Health US που συνομίλησε με τον επικεφαλής της έρευνας Bryan Karazsia.

Αυτό σημαίνει ότι γενικότερα οι περισσότερες γυναίκες είναι κατά 28% λιγότερο απογοητευμένες με το σώμα τους- ένα αξιοσημείωτο ποσοστό αν σκεφτεί κανείς ότι ζούμε σε μια εποχή που κυριαρχούν οι άψογα επεξεργασμένες φωτογραφίες του Photoshop και του Instagram.

Στην πραγματικότητα, τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας υποστηρίζουν την άποψη ότι τα social media επέδρασαν θετικά στον τρόπο που βλέπουμε το σώμα μας. «Πριν τα social media, υπήρχε ένας περιορισμένος αριθμός μέσων που καθόριζε τι εικόνες του γυναικείου σώματος που έβλεπε ο κόσμος», σχολιάζει η εκδότρια του Women’s Health US, Amy Keller Laird. Σύμφωνα με την ίδια,, στην εποχή των social media υπάρχει μεγαλύτερη προβολή plus-sized σωμάτων και υποστηρικτών της συμφιλίωσης με την εικόνα του σώματός μας, ενώ έχουν πληθύνει και οι φωνές που υποστηρίζουν ότι έχουν κουραστεί να βλέπουν μόνο έναν συγκεκριμένο σωματότυπο.

Φυσικά η εικόνα του σώματός μας πρέπει να επηρεάζει την αυτοεκτίμηση μας μόνο με θετικό τρόπο . Αν νιώθουμε την ανάγκη για βελτίωση της ποιότητας της επιδερμίδας μας όμως, η Healthy Derma Clinics είναι δίπλα μας και μας παρέχει θεραπείες όπως η μεσοθεραπεία ,που είναι πλούσια σε βιταμίνες και υαλουρονικό .Κλείστε ένα ραντεβού για να σας παρέχει τις υπηρεσίες του ένας έμπειρος και εξειδικευμένος δερματολόγος .

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *