Οι 4 πιο Αποτελεσματικές Θεραπείες για τα Κονδυλώματα

Ο ιός του HPV δεν θεραπεύεται καθεαυτός, αν και συνήθως αντιμετωπίζεται από τον οργανισμό μέσα σε ένα διάστημα δυο περίπου χρόνων μετά την εμφάνισή του. Ωστόσο αυτό που μπορούμε να θεραπεύσουμε είναι οι εκδηλώσεις του, δηλαδή τα κονδυλώματα. Αν δεν έχουν εμφανιστεί εμφανή κονδυλώματα δεν χρειάζεται να υποβληθούμε σε κάποια θεραπεία, απλώς να φροντίσουμε να βοηθήσουμε τον οργανισμό ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Όταν πάλι υπάρχει σχηματισμός κονδυλωμάτων οι διαθέσιμες θεραπείες είναι ποικίλες. Και η επιλογή της ποιο κατάλληλης για την κάθε περίπτωση γίνεται μετά από αξιολόγηση της κατάστασης που λαμβάνει υπόψη διάφορους παράγοντες, αλλά φυσικά επηρεάζεται και από τον ασθενή και από τι τον κάνει να αισθάνεται μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια.

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Οι παράγοντες που αξιολογούνται κατά τη διαδικασία επιλογής θεραπείας έχουν να κάνουν με την κλινική εικόνα, δηλαδή το είδος, τον αριθμό και τα σημεία του σώματος που έχουν εμφανιστεί τα κονδυλώματαΝα σημειώσουμε ότι υπάρχει περίπτωση και χωρίς να προχωρήσουμε σε θεραπεία τα κονδυλώματα να υποχωρήσουν από μόνα τους, αλλά και ότι όσο δεν αντιμετωπίζονται μπορεί από την άλλη να μεγαλώνουν σε όγκο και να πολλαπλασιάζονται, να αρχίσουν να κοκκινίζουν και να ενώνονται μεταξύ τους και να γίνονται όλο και ποιο ενοχλητικά. Άλλοι παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη είναι το αν τα κονδυλώματα δημιουργούν προβλήματα, ο αριθμός των θεραπευτικών συνεδριών που χρειάζεται και ιδιαίτερες συνθήκες όπως για παράδειγμα η εγκυμοσύνη.

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΥΣΤΙΚΩΝ ΛΟΣΙΩΝ

Μπορούμε να διακρίνουμε τις θεραπείες για τα κονδυλώματα σε δυο βασικές κατηγορίες. Σε εκείνες που τα κονδυλώματα και σε εκείνες που με εφαρμογή διαφόρων κρεμών ή λοσιόν τα κάνουμε να υποχωρήσουν. Πολλές φορές γίνεται συνδυασμός θεραπειών. Θα λέγαμε ότι γενικά όταν τα κονδυλώματα είναι σκληρά συνήθως προτιμάται η αφαίρεσή τους, ενώ η θεραπεία με καυστικές αλοιφές και λοσιόν φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα με τα κονδυλώματα που έχουν μαλακή επιφάνεια. Υπάρχουν τρεις βασικές ουσίες που χρησιμοποιούνται για αυτού του είδους θεραπείας, οι οποίες επιδρούν με διαφορετικό τρόπο. Κάποιες κρέμες εφαρμόζονται στο σπίτι από τον ασθενή και κάποιες άλλες που μπορεί να βλάψουν το δέρμα γύρω από τα κονδυλώματα εφαρμόζονται για μεγαλύτερη ασφάλεια από τον γιατρό. Πρόκειται για μια μορφή θεραπείας για τα κονδυλώματα η οποία έχει αρκετά μειονεκτήματα.

  • Δημιουργούν αρκετούς ερεθισμούς και μπορεί να είναι επώδυνες.
  • Πρέπει να εφαρμόζονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.
  • Υπάρχει υψηλός κίνδυνος επανεμφάνισής τους.
  • Δεν έχουν μεγάλη αποτελεσματικότητα, ιδιαίτερα όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλα και σκληρά στελέχη.
  • Απαιτούν μεγάλη προσοχή, υπομονή και επιμέλεια από την πλευρά του ασθενή.

Για τους συγκεκριμένους λόγους η συγκεκριμένη θεραπεία για τα κονδυλώματα δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλής πλέον.

ΚΡΥΟΠΗΞΙΑ

Πρόκειται για μια μορφή θεραπείας για τα κονδυλώματα που και αυτή όπως και η χρήση καυστικών λοσιόν και κρεμών δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας. Τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσε την ποιο διαδεδομένη μέθοδο αντιμετώπισης κονδυλωμάτων κυρίως διότι είναι μια μέθοδος ιδιαίτερα εύκολη στην εφαρμογή της και πολύ οικονομική. Ο λόγος που πλέον δεν προτιμάται και τόσο συχνά είναι διότι κυρίως καταστρέφει τις βλάβες μόνο σε σχετικά μικρό βάθος.

Η κρυοπηξία καταστρέφει τα κονδυλώματα παγώνοντάς τα με υγρό άζωτο. Ενδείκνυται για περιπτώσεις που υπάρχουν πολλά και μικρά κονδυλώματα. Ωστόσο δεν είναι ανώδυνη, αφού κατά τη διαδικασία υπάρχει η αίσθηση του καψίματος που κυμαίνεται σε ένταση και μετά το δέρμα χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει. Μέχρι τότε υπάρχει ερεθισμός και πόνος στο δέρμα.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΝΥΣΤΕΡΙ

Ακόμα μια μέθοδος θεραπείας για τα κονδυλώματα η οποία και αυτή τα τελευταία χρόνια φαίνεται να μην προτιμάται και τόσο πολύ από την επιστημονική κοινότητα είναι αυτή της χειρουργικής επέμβασης με νυστέρι. Ένα μειονέκτημα αυτής της μεθόδου και ο βασικός λόγος που δεν προτιμάται σήμερα είναι ότι απαιτεί ράμματα. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αντιμετώπιση περιπτώσεων όπου έχουμε να κάνουμε με μεγάλου μεγέθους κονδυλώματα.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΕ LASER CO2

Πρόκειται για την πλέον σύγχρονη μέθοδο θεραπείας για τα κονδυλώματα η οποία εφαρμόζεται κατά κόρον από το εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό του HealthyDermaClinicsΑυτή η μέθοδος θεραπείας που απαιτεί ειδικό εξοπλισμό παρουσιάζει πάρα πολλά πλεονεκτήματα και αυτός είναι και ο λόγος που τα ποιο προηγμένα δερματολογικά ιατρεία παγκοσμίως όπως και το healthyDermaClinicsτην έχουν υιοθετήσει.

  • Χαρακτηρίζεται από υψηλή ακρίβεια και αξιοπιστία και παρουσιάζει το ποιο χαμηλό ποσοστό υποτροπής από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο.
  • Γίνεται χωρίς να ταλαιπωρείται ο ασθενής καθώς είναι μια μέθοδος πλήρης αναίμακτη.
  • Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει τα καλύτερα αισθητικά αποτελέσματα αφού δεν αφήνει καθόλου ουλές και σημάδια.
  • Μπορεί να εφαρμοστεί εύκολα σε σημεία που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα.
  • Δεν χρειάζεται πολλές επισκέψεις. Με μόνο μια επίσκεψη μπορούμε να εξαλείψουμε όλα τα κονδυλώματα από τον ασθενή.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *