Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για να διατηρήσουμε υγιές και λαμπερό το δέρμα μας. Την κάνουμε όμως σωστά; Δείτε παρακάτω τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν ενυδατώνουμε το πρόσωπό μας και διορθώστε τα για να λάμψει η επιδερμίδα σας!

Δεν εφαρμόζετε την ενυδατική σωστά

Η σωστή ενυδάτωση θέλει τον τρόπο της. Απλώστε μια λεπτή στρώση από την ενυδατική σας με ταμποναριστές κινήσεις και με φορά από κάτω προς τα πάνω. Έτσι ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος και το προϊόν απορροφάται καλύτερα. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή; Μετά τον καθαρισμό, όταν ακόμα το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό.

 

Δεν κάνετε απολέπιση

Η συσσώρευση νεκρών κυττάρων δεν επιτρέπει στην κρέμα σας να διεισδύσει στο δέρμα. Φροντίστε, λοιπόν, να κάνετε τακτικά απολέπιση αν θέλετε η ενυδατική σας να έχει αποτέλεσμα.

 

Δεν ξέρετε τον τύπο του δέρματός σας

Κάθε τύπος επιδερμίδας έχει διαφορετικές ανάγκες. Καλό είναι, πριν επιλέξετε ένα προϊόν, να ζητήσετε συμβουλές από κάποιον ειδικό,όπως ο δερματολόγος σας. Τα λιπαρά δέρματα χρειάζονται λεπτόρρευστες και ανάλαφρες υφές, οι ξηρές επιδερμίδες πλουσιότερες υφές, ενώ οι μεικτές και κανονικές ενδιάμεσες.

 

Παραλείπετε την κρέμα επειδή έχετε ακμή

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ακόμα και οι λιπαρές επιδερμίδες ή με σπυράκια χρειάζονται ενυδάτωση. Η λιπαρότητα και η συσσώρευση σμήγματος είναι δυνατόν να οφείλονται στην ανεπαρκή ενυδάτωση του δέρματος. Μην παραλείπετε την ενυδατική σας αν έχετε ακμή. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε ένα προϊόν με λεπτόρρευστη υφή, κατάλληλο για λιπαρές επιδερμίδες.