6 tips για να μην αισθάνεστε διαρκώς κουρασμένοι

Νιώθετε πολύ συχνά πως δεν έχετε αντοχές κατά τη διάρκεια της μέρας; Σας καταλαβαίνω απόλυτα. Η δουλειά μας, το στρες και οι οικογενειακές υποχρεώσεις «κλέβουν» την ενέργειά μας. Υπάρχουν όμως μικρά μυστικά που βοηθούν στο να ανακτήσουμε τη χαμένη μας ενέργεια και μερικά από αυτά ακολουθούν.

Μην ξεχνάτε το πρωινό

Από μικροί έχουμε συνηθίσει να ακούμε για τη σημασία του πρωινού. Δεν είναι τυχαία η φράση «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς». Για μένα είναι το πιο ωραίο και δημιουργικό γεύμα μέσα στη μέρα- αυτό που δεν πρόκειται να παραλείψω όσο κι αν βιάζομαι. Ένα υγιεινό και σωστό πρωινό με πρωτεΐνες, καλά λιπαρά και αντιοξειδωτικά θα σας κρατήσει ευδιάθετους και γεμάτους ενέργεια όλη μέρα.

 

Μην μένετε νηστικοί

Πολλές φορές, λόγω φόρτου εργασίας, ξεχνάμε να φάμε για πολλές ώρες την ημέρα. Αυτό είναι μεγάλο λάθος, καθώς με αυτόν τον τρόπο ο οργανισμός μας εξαντλείται πολύ γρήγορα. Να έχετε πάντα πρόχειρα μερικά υγιεινά σνακ, που θα σας τροφοδοτούν με ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπάρες δημητριακών, φρούτα, παξιμαδάκια ολικής άλεσης και ξηροί καρποί αποτελούν ιδανικές επιλογές.

 

Πάρτε έναν υπνάκο

Μόλις νιώσετε κουρασμένοι και υποτονικοί, μπορείτε να γείρετε κάπου και να πάρετε έναν υπνάκο. Όλες οι έρευνες αναφέρουν πως ένας σύντομος ύπνος 30 λεπτών κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να δώσει μια ένεση ενέργειας στον οργανισμό μας και να ενισχύσει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητά μας.

 

Μείνετε ενυδατωμένοι

Στο σπίτι ή στη δουλειά, ένα ποτηράκι νερό δίπλα μας, είναι πάντα απαραίτητο. Πολύ συχνό αίτιο της κόπωσης και της αδυναμίας δεν είναι άλλο από την αφυδάτωση. Το νερό δίνει ενέργεια, αποτοξινώνει, ενυδατώνει, αναζωογονεί. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που νιώθετε ότι διψάτε έχετε ήδη αφυδατωθεί οπότε φροντίστε να πίνετε νερό πριν φθάσετε σε αυτό το σημείο.

 

Κινηθείτε

Εσείς το ξέρατε ότι η άσκηση, ειδικά η πρωινή, ανανεώνει την ενέργειά μας και μας γεμίζει με ενδορφίνες; Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε. Ακόμη και ένας απλός περίπατος λίγων λεπτών μπορεί να «ξυπνήσει» το σώμα μας και να αυξήσει τα επίπεδα της ενέργειας. Σηκωθείτε λίγο πιο νωρίς το πρωί και κάντε γυμναστική, περπατήστε, αλλάξτε σκηνικό και ασκηθείτε κάνοντας απλά πράγματα ακόμα και εντός σπιτιού. Η μέρα σας θα κυλήσει πολύ πιο εύκολα και με περισσότερη ενέργεια.

 

«Αποσυνδεθείτε»

Με το που θα μπείτε στο σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα, αφήστε στην άκρη κινητά, tablets και υπολογιστές. Απολαύστε για μερικές ώρες κάτι που δεν περιλαμβάνει διαδίκτυο και προτιμήστε να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας. Τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι αυτά που μας κάνουν ευτυχισμένους και αυτό μας γεμίζει ενέργεια και μας κάνει να νιώθουμε πιο ζωντανοί!

Σε ορισμένες περιπτώσεις,η υπερβολική κούραση μπορεί να προκαλέσει έξαρση σε παθήσεις όπως η ψωρίαση ή η ακμή. Τότε θα πρέπει να ενημερωθεί ο δερματολόγος σας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *