5+1 «υγιεινές» συνήθειες που μας κάνουν κακό

Πολλές φορές, εξαιτίας του άγχους μας να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, κάνουμε υπερβολές, ακολουθώντας καθημερινά μερικές συνήθειες οι οποίες δεν είναι τόσο υγιεινές όσο νομίζουμε. Δείτε παρακάτω 6 «υγιεινές» συνήθειες που μόνο καλό δεν κάνουν στον οργανισμό σας και στην επιδερμίδα σας. Μήπως το παρακάνετε κι εσείς;

Κάνετε πολύ συχνά απολέπιση

Η απολέπιση είναι μεγάλης σημασίας για το δέρμα μας, καθώς απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα βελτιώνοντας αισθητά την υφή και τη λάμψη της επιδερμίδας. Ωστόσο, αν το παρακάνουμε, μπορεί να δημιουργήσουμε ένα ξηρό και ερεθισμένο δέρμα. Βεβαιωθείτε ότι κάνετε απολέπιση το πολύ δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας. Εάν δεν είστε σίγουροι,ο καταλληλότερος για να ρωτήσετε είναι ο δερματολόγος σας.

 

Η υπερβολική χρήση αντισηπτικού

Ναι, το ξέρω ζούμε σε έναν κόσμο γεμάτο μικρόβια, όμως το αντισηπτικό δεν είναι μόνιμη λύση και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συχνότητα χρήσης του. Ναι μεν μας προστατεύει βραχυπρόθεσμα, όμως κάνει τον οργανισμό μας λιγότερο ανθεκτικό απέναντι στα βακτήρια. Δεν χρειάζεται να κυκλοφορείτε με ένα μπουκαλάκι αντισηπτικό στην τσάντα και να το χρησιμοποιείτε όπου σταθείτε κι όπου βρεθείτε. Να πλένετε αρκετές φορές την ημέρα τα χέρια σας είναι αρκετό.

 

Κάνετε πολύ συχνά ντους

Πολλές έρευνες φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι η κατάχρηση του μπάνιου μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που αντιμετωπίζει. Το υπερβολικά συχνό ντους σε συνδυασμό με τα σκληρά σαπούνια ερεθίζει και ξηραίνει το δέρμα, απομακρύνοντας τα φυσικά του έλαια. Επίσης να θυμάστε: το καυτό νερό, όσο χαλαρωτικό κι αν είναι, κάνει κακό στο δέρμα σας.

 

Τρώτε μόνο ένα γεύμα την ημέρα

Οι διαιτολόγοι το φωνάζουν, αλλά είναι πολύ εύκολο να κάνουμε αυτό το λάθος κατά τις περιόδους που προσπαθούμε μανιωδώς να κάνουμε δίαιτα. Με το να παραλείπουμε γεύματα δεν γλιτώνουμε θερμίδες. Αν δεν τρώμε συχνά και μικρά γεύματα, όχι μόνο χαλάμε το μεταβολισμό μας, αλλά είναι και πολύ πιθανό όταν πεινάσουμε πολύ κάποια στιγμή μέσα στη μέρα να φάμε τη διπλάσια μερίδα και να πάρουμε και με το παραπάνω τις θερμίδες που προσπαθούσαμε να αποφύγουμε.

 

Η υπερβολική χρήση βιταμινών

Η έλλειψή τους προκαλεί σοβαρές δυσλειτουργίες, όμως σημαντικά προβλήματα μπορεί να προκαλέσει και η υπερβολική χρήση τους. Οι βιταμίνες μάς χρειάζονται καθημερινά σε ορισμένες ποσότητες. Αν υπερβούμε τις ποσότητες αυτές, τότε κάποιες βιταμίνες σωρεύονται στον οργανισμό και μας κάνουν κακό.

 

Καθημερινή έντονη γυμναστική

Πιστεύετε πως πηγαίνοντας κάθε μέρα και για αρκετές ώρες στο γυμναστήριο θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε; Κάνετε λάθος! Οι ειδικοί υποστηρίζουν πώς το “κάθε μέρα” δεν φέρνει περισσότερα αποτελέσματα. Ειδικά αν γυμνάζεστε σε υψηλή ένταση, πρέπει να εντάξετε στο πρόγραμμά σας και διαστήματα για ξεκούραση και ανάρρωση των μυών. Η καθημερινή έντονη γυμναστική μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο μυϊκό μας σύστημα, αλλά και αϋπνίες λόγω υπερέντασης.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 31/03
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *