Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Superfoods ή αλλιώς υπερτροφές. Μια λέξη που ακούμε συχνά τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για κάποιες τροφές που εμφανίζουν υψηλή διατροφική αξία λόγω μεγάλης συγκέντρωσης θρεπτικών συστατικών και αποτελούν έναν μικρό θησαυρό για τον οργανισμό μας. Ξεχώρισα για εσάς 5 superfoods, που, όπως λένε οι ειδικοί, θα πρωταγωνιστήσουν το 2017.

Αμάρανθος

Μέτα την κινόα, ο αμάρανθος ή αμάραντος, που ανήκει επίσης στην οικογένεια των ψευτο-δημητριακών, διεκδικεί θέση στο τραπέζι μας. Πλούσιος σε φυτικές ίνες, μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, αλλά και χωρίς γλουτένη, αποτελεί τη νέα υπερτροφή που θα αγαπήσουμε το 2017. Δεν είναι τυχαίο που η NASA έχει συμπεριλάβει τους σπόρους του αμάρανθου στο διαιτολόγιο των αστροναυτών. Μπορούμε να τον βράσουμε όπως ακριβώς και το ρύζι, να τον απολαύσουμε στο πρωινό μας και να τον χρησιμοποιήσουμε σε σούπες και ριζότι.

Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Κουρκουμάς

Πέρα από τα σούπερ λαχανικά, όσπρια και φρούτα που προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας, καλό είναι να προσθέτουμε στη διατροφή μας και κάποια …σούπερ-μπαχαρικά! Ένα από αυτά είναι ο κουρκουμάς, ο βασιλιάς των φαρμακευτικών βοτάνων της Ανατολής. Το κύριο δραστικό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη που έχει δράση αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, ακόμη και αντικαρκινική. Δημιουργεί εξαιρετικά λαμπερό δέρμα και ο δερματολόγος σας θα σας διαβεβαιώσει για αυτό!

Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Βρώσιμα φύκια

Μπορεί όταν τα βλέπετε στη θάλασσα να είναι το τελευταίο πράγμα που θα φανταζόσασταν να μπει στο πιάτο σας, αυτά όμως που μπορούν να καταναλωθούν, αποτελούν μια ευεργετική σούπερ τροφή. Πρόσφατες έρευνες δικαιώνουν τους Ασιάτες που τα θεωρούν εκλεκτή τροφή και τα χρησιμοποιούν σε σούσι, σούπες και σαλάτες, καθώς αποδεικνύουν την περιεκτικότητά τους σε πολλά θρεπτικά συστατικά (μεταξύ αυτών πρωτεΐνες κατά 25% πλουσιότερες από αυτές του γάλακτος, βιταμίνες A, B12 και K, καθώς και πολλά μεταλλικά στοιχεία). Τα βρώσιμα φύκια υπάρχουν συνήθως σε ποικιλία τριών χρωμάτων: καφέ, κόκκινο και πράσινο, με τις δύο πρώτες να τρώγονται περισσότερο. Μπορείτε να τα αναζητήσετε και σε αποξηραμένη μορφή.

Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Σπόροι Chia

Οι σπόροι chia αποτελούν μία τροφή εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ενισχύουν τα επίπεδα ενέργειας, βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Κάτι ήξεραν οι Αζτέκοι και οι Μάγια που κατανάλωναν καθημερινά άφθονες ποσότητες από αυτούς τους σπόρους! Τους βρίσκουμε εύκολα και μπορούμε να τους προσθέσουμε στο γιαούρτι ή στη σαλάτα μας. Εσείς ακόμα να τους εντάξετε στο διαιτολόγιό σας;

Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Αβοκάντο

Η δημοτικότητα του αυξάνεται όλο και πιο πολύ, με τα φαγητά και τα καλλυντικά μας να γεμίζουν με αυτό το εξωτικό φρούτο-υπερτροφή που έχει την ικανότητα να θρέφει το μέσα και το έξω μας. Δίνει χρώμα στο πιάτο μας, πλούσια υφή στο γεύμα μας και διαθέτει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες. Όλα τα γαστρονομικά sites παγκοσμίως διαθέτουν πλέον άπειρες συνταγές με αβοκάντο, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο ευέλικτα φρούτα στη μαγειρική. Επιπλέον, το λάδι από το αβοκάντο, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο μαγείρεμα, χάρη στην υψηλή θερμοκρασία καπνίσματός του, είναι μία από τις τελευταίες τάσεις στην υγιεινή διατροφή.

Τα κορυφαία superfoods για το 2017

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 31/03
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *