Αν προσέχετε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα προϊόντα αλλά η όψη της δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας, τότε μάλλον κάτι δεν κάνετε σωστά. Ίσως η αιτία βρίσκεται σε μια από τις παρακάτω καθημερινές συνήθειες που σαμποτάρουν την υγεία του δέρματος σας.

Δεν αφαιρείτε το make up πριν κοιμηθείτε

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ακούτε, αλλά είναι σημαντικό να σας υπενθυμίσω πως αυτή η συνήθεια μπορεί να έχει μακροχρόνιες επιπτώσεις στο δέρμα μας. Κάθε βράδυ, όπως όλο μας το σώμα, έτσι και η επιδερμίδα προσπαθεί να ανανεωθεί. Το make up που παραμένει στο δέρμα όλο το βράδυ μπλοκάρει τους πόρους, δεν του επιτρέπει να αναπνεύσει και εμποδίζει τη διαδικασία αυτή. Είναι σημαντικό λοιπόν να ξεβάφεστε όταν γυρνάτε στο σπίτι και να μην αμελείτε το βραδινό καθαρισμό για να διατηρείτε την επιδερμίδα σας καθαρή και φρέσκια.

 

Δεν χρησιμοποιείτε αντιηλιακό

Όλοι γνωρίζουμε τις βλαβερές συνέπειες που έχει ο ήλιος στο δέρμα, παρ’ όλα αυτά πολλές φορές ξεχνάμε να βάζουμε αντιηλιακό, ειδικά τον χειμώνα. Μπορεί έξω να έχει συννεφιά, αλλά το ότι δεν βλέπουμε την ηλιακή ακτινοβολία, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να μας βλάψει. Μαζί με τα υπόλοιπα καλλυντικά μας λοιπόν, καλό είναι να έχουμε πάντα στην τσάντα μας και αντιηλιακό προσώπου ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.Για να επιλέξουμε το κατάλληλο αντηλιακό, με βάση τον τύπο τις επιδερμίδας μας, θα πρέπει να ρωτήσουμε έναν ειδικό, όπως ο δερματολόγος μας.

 

Δεν κοιμάστε πολλές ώρες

Το έχω πει και θα το ξαναπώ: Ο ύπνος είναι ομορφιά. Αν δεν κοιμάστε σωστά και αρκετά, σίγουρα θα το δείτε να αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό σας. Ο ύπνος βοηθάει στην ξεκούραση του οργανισμού και παράλληλα στην ξεκούραση του δέρματος και των κυττάρων. Αρκετός ύπνος λοιπόν, τουλάχιστον 7-8 ώρες, για την αναζωογόνηση του σώματος και του δέρματος.

 

Δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας

Μήπως ξεχάσατε να πιείτε νερό σήμερα; Πόσα πρωινά φύγατε βιαστικά από το σπίτι χωρίς να βάλετε την ενυδατική σας; Το δέρμα μας χρειάζεται σωστή ενυδάτωση καθημερινά για να διατηρήσει την ελαστικότητά του και δεν πρέπει να την αμελούμε. Συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας ώστε να εξασφαλίσετε το καλύτερα ενυδατωμένο δέρμα για όλες τις ημέρες του χρόνου.

 

Το κάπνισμα

Είναι πασίγνωστες οι επιπτώσεις του τσιγάρου στην υγεία μας, αλλά ας μιλήσω μόνο για το δέρμα εδώ. Το κάπνισμα επιταχύνει τη διαδικασίας γήρανσης, φράζοντας τους πόρους τους δέρματος και απομονώνοντας τα κύτταρα από το οξυγόνο και όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν υγιή και νεανικά. Τι περιμένετε λοιπόν; Το δέρμα σας θα σας είναι ευγνώμον αν κόψετε το κάπνισμα.