Τα 7 συχνότερα λάθη στον καθαρισμό του προσώπου

Ο καθημερινός καθαρισμός προσώπου είναι η βάση για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Τον κάνουμε όμως σωστά; Πάμε να δούμε μαζί μερικά από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν καθαρίζουμε το πρόσωπό μας. Προσπαθήστε να τα αποφύγετε στο μέλλον και σίγουρα θα δείτε διαφορά στο δέρμα σας.

Λάθος καθαριστικό προσώπου

Μήπως πρέπει να αλλάξετε το καθαριστικό σας; Το σωστό καθαριστικό προσώπου θα πρέπει να αφαιρεί το μακιγιάζ, τη λιπαρότητα και τη βρωμιά από τους ρύπους της ατμόσφαιρας, αλλά δεν θα πρέπει να καταστρέφει τα υγιή κύτταρα της επιδερμίδας αφαιρώντας όλα τα φυσικά έλαια της. Δεν χρειάζεται να κοκκινίσει το πρόσωπό σας για να κάνετε ένα σωστό καθαρισμό. Χρειάζεστε ένα απαλό προϊόν, κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σας, και αυτός που θα σας υποδείξει το σωστό είναι ο δερματολόγος σας.

 

Πλένετε το πρόσωπό σας πολλές φορές την ημέρα

Πιστεύετε ότι το πολύ συχνό πλύσιμο κάνει καλό στο πρόσωπό σας; Μεγάλο λάθος! Δύο φορές τη μέρα (πρωί-βράδυ) είναι αρκετές. Αν το παρακάνετε, τότε το μόνο που θα καταφέρετε είναι να απομακρύνετε όλα τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας σας και να την αφυδατώσετε.

 

Δεν πλένετε τα χέρια σας

Είναι πολύ σημαντικό αλλά συχνά το ξεχνάμε: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε πριν πλύνουμε το πρόσωπό μας είναι να πλύνουμε πολύ καλά τα χέρια μας αφού δεν θέλουμε να μεταφέρουμε τα μικρόβια που μπορεί να έχουν στην επιδερμίδα μας.

 

Το πολύ ζεστό νερό

Ναι, είναι δελεαστικό το πολύ ζεστό νερό τα κρύα χειμωνιάτικα πρωινά. Το πλύσιμο με ζεστό νερό ωστόσο μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική ξηρότητα και να βλάψει το δέρμα σας. Επομένως, την επόμενη φορά που θα πλύνετε το πρόσωπό σας, προτιμήστε πιο χλιαρή θερμοκρασία. Είναι ο καλύτερος τρόπος για έναν ήπιο, αλλά αποτελεσματικό καθαρισμό.

 

Κάνετε υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση είναι μία υγιής διαδικασία για την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας, αλλά πρέπει να γίνεται με μέτρο. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλές γυναίκες είναι ότι με τη συχνή απολέπιση μπορεί να προκληθούν ερεθισμοί στην επιδερμίδα τους. Επιλέξτε προϊόντα με “ευγενικά” συστατικά για το δέρμα σας και κάντε μια ήπια απολέπιση μέχρι δύο φορές την εβδομάδα (καλύτερα το βράδυ). Επίσης, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη είναι να το παρακάνετε με την ένταση που ασκείτε όταν κάνετε απολέπιση. Χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας- και όχι κάποιο πανάκι- και κάντε απαλές και σταδιακές κινήσεις.

 

Το έντονο τρίψιμο με πετσέτα

Μετά το πλύσιμο του προσώπου, οι περισσότεροι άνθρωποι τρίβουν την πετσέτα στο πρόσωπό τους. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και σταδιακή απώλεια της ελαστικότητας της επιδερμίδας. Το σωστό είναι να ταμπονάρετε απαλά το πρόσωπό σας. Πάντα με καθαρή πετσέτα ή, ακόμα καλύτερα, με απαλά χαρτομάντηλα.

 

Ντεμακιγιάζ μόνο με μαντιλάκια

Συμφωνώ πώς είναι πολύ βολικά, αλλά πρέπει να τα χρησιμοποιούμε με μέτρο και όχι αντί για το κανονικό μας καθαριστικό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε το καθαριστικό ή/και το απολεπιστικό όταν γυρίζουμε στο σπίτι για να καθαρίζουμε σε βάθος την επιδερμίδα μας.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *