7 πρωινές συνήθειες που θα κάνουν τη ζωή σας καλύτερη

Θέλετε να ξεκινήσετε την ημέρα σας γεμάτοι ενέργεια, θετική διάθεση και ευεξία ώστε να μπορέσετε να αντεπεξέλθετε καλύτερα στο απαιτητικό σας πρόγραμμα; Σας προτείνουμε 7 απλούς αλλά θαυματουργούς τρόπους.

Ξυπνήστε νωρίτερα

Ας το παραδεχτούμε, σε κανέναν δεν αρέσει το πρωινό ξύπνημα! Ωστόσο το να σηκώνεται κανείς νωρίτερα από αυτό που πρέπει, έχει σημαντικά οφέλη. Όσο νωρίτερα ξυπνήσετε, τόσο μεγαλύτερη και πιο παραγωγική θα είναι η μέρα σας. Βάλτε το ξυπνητήρι μία ώρα νωρίτερα για να έχετε όλο τον χρόνο να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, να προετοιμαστείτε χωρίς άγχος και να ξεκινήσετε άνετα τη μέρα σας για να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις που έχετε μπροστά σας. Ξέρω ότι σας ακούγεται δύσκολο, αλλά όταν θα το συνηθίσετε και νιώσετε τις αλλαγές, δεν θα κοιτάξετε ποτέ ξανά πίσω.

 

Πιείτε νερό

Μετά από έναν καλό ύπνο, ένα μεγάλο ποτήρι νερό είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να προσφέρουμε στο σώμα μας. Μας ξυπνάει, μας ενυδατώνει και μας αποτοξινώνει. Όταν ξυπνάμε είμαστε αφυδατωμένοι καθώς έχουμε να πιούμε νερό τουλάχιστον 7-8 ώρες. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, προτείνω να πίνετε ένα ποτήρι νερό, ιδανικά χλιαρό με λίγες σταγόνες λεμονιού.

 

Φάτε ένα υγιεινό πρωινό

Είναι γνωστό πως το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Δυστυχώς, πολλά άτομα το παραλείπουν είτε επειδή βιάζονται είτε γιατί πιστεύουν ότι δεν είναι απαραίτητο. Ένα σωστό πρωινό με πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και μια μικρή ποσότητα λιπαρών και δημητριακών δίνει στον οργανισμό μας το κατάλληλο «καύσιμο» ώστε να παραμένουμε ενεργοί και δραστήριοι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μην το τρώτε βιαστικά και εν κινήσει. Καθίστε στο τραπέζι και απολαύστε το!

 

Καθιερώστε μια πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται το ίδιο και η εμφάνισή μας. Μάθετε να αφιερώνετε λίγο χρόνο κάθε πρωί στη φροντίδα της επιδερμίδα σας. Όσο απλή κι αν είναι αυτή η ρουτίνα, κάντε την καθημερινή συνήθεια. Τα αποτελέσματα θα σας γεμίσουν καλή διάθεση! Μην αμελείτε όμως την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας με μεσοθεραπεία που περιέχει υαλουρονικό και βιταμίνες και θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας.

 

Κάντε λίστα

Οι υποχρεώσεις και οι δουλειές δεν τελειώνουν ποτέ. Κάντε λίστα με όσα έχετε να κάνετε  μέσα στη μέρα, βάλτε προτεραιότητες και σημειώστε με διαφορετικό χρώμα τα πιο σημαντικά. Ολοκληρώστε πρώτα την πιο δύσκολη εργασία ή υποχρέωση της ημέρας- έτσι θα νιώσετε μια αίσθηση ανακούφισης και θα είστε περισσότεροι έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε ακολουθεί.

 

Αφιερώστε λίγο χρόνο σε πράγματα που σας ευχαριστούν

Τι είναι αυτό που σας ευχαριστεί και σας χαλαρώνει; Η μουσική, ένα καλό βιβλίο, μια μικρή βόλτα με το σκύλο σας; Πριν φύγετε το πρωί από το σπίτι, αφιερώστε έστω και 15 λεπτά σε κάτι που σας γεμίζει χαρά. Δίνοντας λίγο χρόνο στον εαυτό σας και σε ό,τι σας κάνει να νιώσετε καλυτέρα, θα γεμίσετε το σώμα σας με ενδορφίνες, που θα σας κρατήσουν ευδιάθετους και δημιουργικούς όλη μέρα.

 

Κάντε γυμναστική

Δε χρειάζεται να το παρακάνετε. Λίγες ασκήσεις πριν το πρωινό είναι ο καλύτερος τρόπος για να «ξυπνήσει» το σώμα μας και το μυαλό μας και να μπούμε σε εγρήγορση. Δέκα λεπτά είναι αρκετά. Μπορεί να είναι μερικές ασκήσεις stretching ή ένα σύντομο τρέξιμο στο παρκάκι της γειτονιάς. Κάτι απλό που ταιριάζει σε εσάς και σας ευχαριστεί.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *