35 Τροφές για γρήγορο αδυνάτισμα

Όταν κάποιος θέλει να χάσει κιλά θα πρέπει να εισάγει στην καθημερινότητά του, πέρα από την άσκηση και συγκεκριμένη διατροφή. Πέραν του ότι απαιτείται αρκετά γεύματα συγκεκριμένης ποσότητας σε καθημερινή βάση θα πρέπει η διατροφή του να αποτελείται από συγκεκριμένες τροφές για γρήγορο αδυνάτισμα.      Οι διάφορες δίαιτες που ακολουθούμε για να χάσουμε το περιττό βάρος μας, ακόμα κι’ αν έχουν συστηθεί από διαιτολόγο ώστε να είναι οι κατάλληλες για τη δική μας περίπτωση, είναι μια δοκιμασία σωματική και ψυχολογική. Ωστόσο η πλούσια φύση έχει διάφορες τροφές που προκαλούν κορεσμό κάνοντάς μας να νιώθουμε χορτάτοι επειδή περιέχουν υψηλή θρεπτική αξία, οπότε δεν νιώθουμε πείνα, ούτε υποσιτιζόμαστε, ενώ παράλληλα χάνουμε με ασφάλεια τα περιττά μας κιλά. Αυτές τις τροφές για γρήγορο αδυνάτισμα μπορούμε εύκολα να τις κατατάξουμε σε διάφορες κατηγορίες.

  • ΣΟΥΠΕΣ

Η κοτόσουπα, η ψαρόσουπα και η κάθε σούπα περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειαζόμαστε. Έτσι ισορροπούν τις ορμόνες της όρεξης, γεμίζουν το στομάχι, μας αναγκάζουν να τρώμε αργά με το κουτάλι, δίνοντας χρόνο στις ορμόνες του κορεσμού. Βάζοντας και πικάντικα μπαχαρικά, έχει αποδειχτεί ότι μας οδηγεί να τρώμε λιγότερες θερμίδες, κάτι που βοηθάει στο γρήγορο αδυνάτισμα. Το θετικό με τις σούπες είναι πως υπάρχει μεγάλη ποικιλία από αυτές κάτι που βοηθάει στο να τις εντάξουμε στην εβδομαδιαία μας διατροφή χωρίς να νιώθουμε πως θα φάμε πάλι το ίδιο φαγητό.

  • Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Η γαλοπούλα αποτελεί ακόμα μια τροφή για γρήγορο αδυνάτισμα.  Αυτό συμβαίνει γιατί η γαλοπούλα έχει το συστατικό της τρυπτοφάνης. Πρόκειται για  ένα αμινοξέο που εισερχόμενο στον εγκέφαλο προκαλεί αίσθηση κορεσμού χορταίνοντάς μας για μεγαλύτερη διάρκεια.  

  • ΟΣΠΡΙΑ

Τα όσπρια μπορούν να είναι ευεργετικά, έχουν υψηλή διατροφική αξία περιέχοντας  φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και μας χορταίνουν εύκολα χωρίς να περιέχουν λίπος και γενικά υψηλό βαθμό θερμίδων. Είναι τα φασόλια, οι φακές, τα ρεβίθια, η φάβα κ.λ.π. Πρόκειται για τροφές πλούσιες σε σίδηρο και με σημαντική διατροφική αξία που ταυτόχρονα βοηθάνε και στο γρήγορο αδυνάτισμα.  

  • ΒΡΑΣΤΑ ΑΥΓΑ

Τα βραστά αυγά περιέχουν κι’ αυτά πρωτεΐνες, μας χορταίνουν εύκολα και ειδικά το ασπράδι τους έχει λιγότερη χοληστερόλη και ελάχιστες θερμίδες.

  • ΠΛΙΓΟΥΡΙ ΒΡΩΜΗΣ  

Το πλιγούρι βρώμης είναι ακόμα μια τροφή για γρήγορο αδυνάτισμα. Έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι επειδή καθυστερεί τη διαδικασία της πέψης, η όρεξη περιορίζεται.

  • ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΥΛΛΩΔΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, το λάχανο, το μαρούλι, το μπρόκολο, κουνουπίδι κ.λ.π. είναι ιδανικά για δίαιτα επειδή περιέχουν λίγες θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, αυξάνουν τον όγκο των γευμάτων μας που συνοδεύουν. Είναι εξαιρετικά θρεπτικά, περιέχουν βιταμίνες αντιοξειδωτικά και μέταλλα όπως το ασβέστιο που βοηθά στην καύση του λίπους. Σίγουρα το ένα από τα 6 γεύματα την ημέρα που απαιτείται για όσους έχουν βάλει ως στόχο το να χάσουν κιλά θα πρέπει να περιέχει πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

  • Ο ΣΟΛΩΜΟΣ  

Ο Σολωμός και άλλα λιπαρά ψάρια μας κρατούν χορτάτους για πολλές ώρες, έχουν υψηλότατη θρεπτική αξία, λιπαρά οξέα Ω-3 και πρωτεΐνες. Επίσης έχουν  σημαντική ποσότητα ιωδίου για τη σωστή λειτουργία του θυρεοειδούς, διατηρώντας έτσι το μεταβολισμό μας σε καλό επίπεδο λειτουργίας. Άλλα τέτοια ψάρια είναι  οι σαρδέλες, η πέστροφα, το σκουμπρί και οι ρέγγες.

  • ΑΠΑΧΟ ΒΟΔΙΝΟ & ΣΤΗΘΟΣ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

Το άπαχο βοδινό και το στήθος κοτόπουλου και γενικά όλα τα άπαχα κρέατα, είναι υψηλής διατροφικής αξίας, μας χορταίνουν, οπότε δεν έχουμε όρεξη να φάμε μεγάλη ποσότητα τροφής. Υπάρχουν επίσης πάρα πολλοί τρόποι μαγειρέματος δίνοντας ποικιλία γεύσεων στην διατροφή μας.

  • ΠΑΤΑΤΕΣ

Οι πατάτες είτε βραστές είτε   στον ατμό, είναι επίσης ιδανικές ως τροφή για γρήγορο αδυνάτισμα.  αλλά και για την υγεία μας. Περιέχουν κάλιο, ένα ιδιαίτερα θρεπτικό στοιχείο και βρίσκονται στη κορυφή των τροφών που δημιουργούν γρήγορα αίσθηση κορεσμού.

  • ΓΑΛΑ ΣΟΓΙΑΣ

Το γάλα σόγιας έχει διατροφική αξία υψηλού βαθμού, φυτικές ίνες, λίγες θερμίδες και μας κρατά χορτάτους στέλνοντας σήματα πληρότητας στον εγκέφαλό μας.

  • ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ

Τα γαλακτοκομικά περιέχουν πολλές  πρωτεΐνες και ασβέστιο, λίγες θερμίδες όταν είναι άπαχα και γενικά είναι υψηλής διατροφικής αξίας. Το γάλα, τα διάφορα τυριά, το γιαούρτι μας χορταίνουν γρήγορα και μπορούν να αποτελέσουν από  μόνα τους ένα πλήρες γεύμα.

  • ΤΡΟΦΙΜΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ

Πρόκειται για τροφές που είναι  πλούσιες σε φυτικές ίνες, μειώνουν την απορρόφηση λίπους όπως και το αίσθημα της πείνας, περισσότερο από τα τρόφιμα που δεν είναι ολικής άλεσης.

  • Η ΜΕΝΤΑ

Η μέντα ένα μυρωδικό που χρησιμοποιούμε σε κάποια φαγητά και έχει σαν αποτέλεσμα να  απενεργοποιεί την όρεξη.

  • ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια και άλλα, έχουν υψηλής ποιότητας διατροφική αξία, χορταίνουν εύκολα πίνοντας μαζί και νερό.  

  • ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΣΙΛΙ

Οι καυτερές πιπεριές τσίλι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στις ομελέτες και στις σαλάτες περιέχουν μια φυσική ουσία που αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού και οδηγεί στην απώλεια βάρους. Είναι ένα ιδιαίτερα γευστικό τρικ, για όσους αρέσκονται στα καυτερά φαγητά, που μετατρέπει το φαγητό μας σε τροφή για γρήγορο αδυνάτισμα.

  • ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο σαν συνοδευτικό, είναι πλούσιο σε λιπαρά και δημιουργεί κορεσμό της πείνας, επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την παραγωγή ινσουλίνης, Εχει λίγες θερμίδες, περιέχει, κάλιο, φυτικές ίνες και βιταμίνες C. K και Β6.

  • ΜΗΛΟ & ΜΠΑΝΑΝΑ

Πρόκειται για φρούτα που καταστέλλουν την πείνα γεμίζοντας το στομάχι.

  • Ο ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟΣ

Ο λιναρόσπορος μας παρέχει ωφέλιμα λιπαρά, φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Είναι τροφή δηλαδή για γρήγορο αδυνάτισμα αλλά και με σημαντική διατροφική αξία.  

Αν βρίσκεσαι και εσύ σε φάση που θέλεις να χάσεις ορισμένα κιλά τότε φρόντισε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου τροφές σαν αυτές που περιγράψαμε. Ταυτόχρονα φρόντισε να εντάξεις στην καθημερινότητά σου και επιπλέον άσκηση για πιο γρήγορα αποτελέσματα.  

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *