10 τροφές για τέλειο δέρμα

Είμαστε ό,τι τρώμε και η ομορφιά σίγουρα πηγάζει από μέσα μας, δεν ξεχνάμε όμως τις συμβουλές που μας έδωσε ο δερματολόγος μας και τη σωστή ενυδάτωση του δέρματος μας με μεσοθεραπεία. Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία του δέρματος. Σήμερα θα σας αποκαλύψουμε 10 μαγικές τροφές για λαμπερή και νεανική επιδερμίδα. Βάλτε τις στο πιάτο σας και δείτε τη διαφορά!

Ξηροί καρποί

Μια χούφτα αμύγδαλα ή καρύδια τη μέρα αποτελεί το τέλειο υγιεινό σνακ. Το καλό με τους ξηρούς καρπούς έχει να κάνει με την αντιοξειδωτική τους δράση. Η βιταμίνη Ε και τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν, ενυδατώνουν την επιδερμίδα, απομακρύνουν τις ελεύθερες ρίζες και την προστατεύουν από τις UV ηλιακές ακτίνες. Αφού είναι και νόστιμοι, τι άλλο να ζητήσει κανείς.

 

Αβοκάντο

Δεν είναι μυστικό πως το εξωτικό φρούτο με τη μοναδική βουτυρώδη γεύση κάνει πολύ καλό στην επιδερμίδα. Πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνες A, B, C και E, το αβοκάντο διαθέτει σημαντικές ενυδατικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα. Αξίζει, λοιπόν, να το εντάξετε στη διατροφή σας. Βάλτε το σε μια σαλάτα ή απολαύστε το σκέτο με λίγο λάδι και λεμόνι.

 

Λιπαρά ψάρια

Τα ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα λιπαρά ψάρια, όπως το σολομό, το σκουμπρί και τη σαρδέλα, προστατεύουν το δέρμα από φλεγμονές και του χαρίζουν υγιή όψη. Προσπαθήστε να τα καταναλώνετε δύο φορές την εβδομάδα, όχι μόνο για το καλό του δέρματός σας, αλλά και για τα πολυάριθμα οφέλη τους στην υγεία.

 

Σπόροι

Σπόροι κολοκύθας, σπόροι λιναριού, ηλιόσποροι και σπόροι chia: όλοι κάνουν πολύ καλό στο δέρμα μας. Ειδικά οι σπόροι κολοκύθας και οι ηλιόσποροι είναι πλούσιοι σε σελήνιο, βιταμίνη Ε, μαγνήσιο και πρωτεΐνη. Βάλτε τους σπόρους σήμερα κιόλας στο πιάτο σας προσθέτοντας 1 κουταλιά στις σαλάτες, το γιαούρτι ή τα δημητριακά πρωινού.

 

Κόκκινη πιπεριά

Το γνωρίζατε ότι μία μόνο κόκκινη πιπεριά περιέχει το 100% της ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C που χρειάζεται ο οργανισμός μας; Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες και καροτενοειδή, που βοηθούν στην πρόληψη των ρυτίδων, στην καταπολέμηση της ακμής και στην αύξηση κυκλοφορίας του αίματος στο δέρμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα υγιές και λαμπερό δέρμα!

 

Σπανάκι

Πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, το σπανάκι αποτελεί μαγική τροφή για το δέρμα μας. Βελτιώνει την ελαστικότητα του, ενώ παράλληλα παρέχει και επιπλέον προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία λόγω των θρεπτικών συστατικών, του βήτα-καροτένιου και της λουτεΐνης που περιέχει. Την ίδια δράση έχουν όλα τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα οποία είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Καλό θα ήταν να καταναλώνουμε περίπου 3 φλιτζάνια πράσινα φυλλώδη λαχανικά την εβδομάδα.

 

Καρότα

Σίγουρα θα θυμάστε όταν ήσασταν μικροί που σας έλεγαν να τρώτε καρότα για να βλέπετε καλά. Έχω να σας πω, λοιπόν, ότι δεν κάνουν μόνο καλό στην όραση, αλλά και στο δέρμα σας. Τα καρότα, όπως και άλλα πορτοκαλί λαχανικά, περιέχουν υψηλά επίπεδα β- καροτίνης η οποία μετατρέπεται στο σώμα μας σε βιταμίνη Α, ένα από τα πιο σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την επιδερμίδα μας.

 

Μούρα

Όλα τα φρούτα αυτής της οικογένειας κάνουν καλό, από φράουλες μέχρι βατόμουρα. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C κι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν τις ελεύθερες ρίζες στο σώμα και επιβραδύνουν τη διαδικασία της γήρανσης.

 

Μαύρη σοκολάτα

Κι όμως, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να γίνει σύμμαχός μας στην υγεία και την ομορφιά– υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι τη γευόμαστε με μέτρο. Το κακάο, εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει, βοηθάει το δέρμα να μείνει ενυδατωμένο και ενισχύει τη ροή του αίματος. Την επόμενη φορά που θα σας πιάσει λιγούρα για κάτι γλυκό, προτιμήστε ένα κομμάτι σοκολάτας με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (70-85%).

 

Πράσινο τσάι

Αφήστε στην άκρη τα αναψυκτικά και πιείτε πράσινο τσάι! Γνωστό για τις ευεργετικές του ιδιότητες σε όλο τον οργανισμό, το πράσινο τσάι καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μεγάλο μέρος της φθοράς της επιδερμίδας. Για να ενισχύσετε την αντιγηραντική δράση του, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμόνι.

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 31/03
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *