6 συνήθειες των ανθρώπων που μεγαλώνουν όμορφα

Όλοι έχουμε θαυμάσει άτομα που μεγαλώνουν με χάρη και ακτινοβολούν υγεία και ζωντάνια παρά την ηλικία που γράφει η ταυτότητά τους. Πώς τα καταφέρνουν; Κι όμως, τα μυστικά τους είναι απλά και προσιτά.

 

Προσέχουν τη διατροφή τους

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς μεγαλώνουμε. Πληθώρα ερευνών έχουν δείξει ότι μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο (όπως είναι η μεσογειακή) μας βοηθάει να μεγαλώνουμε όμορφα και με υγεία, προσφέροντας ασπίδα  προστασίας από τις καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες. Πολύ σημαντικές είναι και οι τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα (λιπαρά ψάρια, καρύδια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά, λιναρόσπορος κ.ά.), τα οποία δρουν προστατευτικά στην υγεία της καρδιάς, συμβάλλουν στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία και διατηρούν το δέρμα πιο υγιές και νεανικό.

 

Βλέπουν τη ζωή θετικά

Για ποιο λόγο χρειάζεται να έχουμε θετική στάση; Ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι οι θετικοί άνθρωποι είναι πιο ευτυχείς και πιο υγιείς. Αν έχετε θετική σκέψη και θεωρείτε πως τα καλύτερα έρχονται, είναι πιο πιθανό να παραμείνετε σωματικά και διανοητικά σε πολύ καλή κατάσταση παρά το πέρασμα του χρόνου, λένε οι επιστήμονες. Σύμφωνα με το περιοδικό Journal of the American Medical Association, τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα που θεωρούν ότι το πέρασμα του χρόνου φέρνει σοφία, ωριμότητα και μια γενικότερη ικανοποίηση έχουν 40% περισσότερες πιθανότητες να αναρρώσουν από ασθένειες σε σχέση με εκείνους που αντιμετωπίζουν τη γήρανση ως μια προβληματική κατάσταση.

 

Δεν παραλείπουν ποτέ την αντιηλιακή τους προστασία

Η ηλιακή ακτινοβολία είναι πηγή ζωής αλλά μπορεί να αποβεί και επικίνδυνη. Ο καρκίνος του δέρματος είναι η σοβαρότερη απειλή. Επιπλέον, ο ήλιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός του λείου, υγιούς δέρματος. Δημιουργεί πανάδες στο δέρμα, το αφυδατώνει και το κάνει θαμπό, ενώ είναι, επίσης, υπεύθυνος για την πρόωση γήρανση του δέρματος, προκαλώντας έντονες ρυτίδες. Η σωστή προστασία σε πρόσωπο και σώμα όλες τις εποχές θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ρουτίνας.Ιδανικό είναι να χρησιμοποιούμε το αντηλιακό που μας έχει προτείνει ο δερματολόγος μας.

 

Απολαμβάνουν τον ύπνο

Ο καλός ύπνος είναι πολύτιμος αφού μας γεμίζει ενέργεια, ευνοεί τη μνήμη και την απόδοση και βελτιώνει τη διάθεση. Η απώλεια, η έλλειψη αλλά και οι διαταραχές ύπνου προκαλούν προβλήματα στον οργανισμό και επιβαρύνουν την ψυχική και σωματική υγεία. Επιπλέον, ο ύπνος είναι το καλύτερο καλλυντικό. Δε χρειάζονται περισσότερες από 7-8 ώρες ύπνου κάθε βράδυ για να δώσουμε στο δέρμα μας την ευκαιρία να ανανεωθεί πλήρως, με την ανάπτυξη νέων στιβάδων κυττάρων που θα αντικαταστήσουν τις παλαιότερες.

 

Ασκούνται τακτικά

Οι άνθρωποι που μεγαλώνουν όμορφα φροντίζουν να διατηρούν το σώμα τους σε φόρμα και τον οργανισμό τους ενεργοποιημένο. Έρευνες δείχνουν ότι η αυξημένη σωματική δραστηριότητα αποτελεί όπλο κατά της κατάθλιψης, καθώς και ότι είναι αποτελεσματική και ευεργετική για τη μνήμη. Επιπλέον, η τακτική άσκηση ανακουφίζει τον οργανισμό από το άγχος, ενώ αυξάνει τη ροή του αίματος, δίνοντας στο πρόσωπό μας μία υγιή λάμψη.

 

Είναι κοινωνικοί

Οι φίλοι και οι συγγενείς μπορούν μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο και καλύτερα. Το λέει και η επιστήμη. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS Medicine, άνθρωποι με ισχυρούς κοινωνικούς δεσμούς έχουν 50% αυξημένες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερα χρόνια συγκριτικά με εκείνους χωρίς κοινωνικές επαφές

Ενημερωθείτε για τις ειδικές τιμές

Οι ειδικές τιμές στη Healthy Derma Clinics είναι οι πλέον ανταγωνιστικές της αγοράς
Μέχρι 30/04
Share
Facebook
Twitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *