Το καλοκαίρι είναι μια εποχή, όπου οι αισθήσεις μας ξυπνάνε και ερχόμαστε πιο κοντά στο σώμα μας. Ο χειμώνας μας αφήνει να κρυφτούμε, αλλά το καλοκαίρι μας καλεί προς τα έξω, και τα ελαφριά ρούχα, οι έξοδοι στις παραλίες, οι μεγάλες μέρες μας καλούν να αποκαλύψουμε το σώμα μας – μαζί με τις ατέλειές του. Το σώμα μας το καλοκαίρι χρειάζεται μια ιδιαίτερη φροντίδα και αυτό συμβαίνει για αρκετούς λόγους.

  • Το καλοκαίρι λόγω του ποιο ανάλαφρου ντυσίματος υπάρχει μεγαλύτερη έκθεση του σώματος μας στον ήλιο.

  • Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν κατά την περίοδο του καλοκαιριού επίσης απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα του σώματός μας.

  • Τα μπάνια στη θάλασσα είναι ακόμα ένας παράγοντας.

  • Η έντονη εφίδρωση επίσης.

Το καλοκαίρι μας θυμίζει ότι έχουμε σώμα και ότι χρειάζεται τη φροντίδα μας. Παρακάτω θα δούμε ορισμένες συμβουλές από την Healthy Derma Clinics για τα θέματα που φαίνεται να επανέρχονται κάθε καλοκαίρι και απασχολούν τους περισσότερους από εμάς και προτάσεις για κάποιες θεραπείες που μπορούν να μας δώσουν άμεσες λύσεις και να μας αφήσουν να απολαύσουμε πιο ξέγνοιαστα το καλοκαίρι μας.

Aποτρίχωση laser

Το πρώτο tip από την Healthy Derma Clinics για το καλοκαίρι έχει να κάνει με το ζήτημα της αποτρίχωσης. Το χειμώνα ίσως να βολευόμαστε με μέτριες λύσεις ή δεν προσέχουμε και τόσο πολύ κατά πόσο η μέθοδος που ακολουθούμε ταλαιπωρεί το δέρμα μας. Το καλοκαίρι όμως με τα ανοιχτά ρούχα και το γυμνό δέρμα δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την κατάσταση. Επίσης θέλουμε να είμαστε καλυμμένες σε καθημερινή βάση, άρα θέλουμε μια ποιο οριστική και μακροχρόνια λύση, για να μην χρειάζεται να ασχολούμαστε συνέχεια με την αποτρίχωση μας. Η πρόταση της Healthy Derma Clinics για την αποτρίχωση είναι η αποτρίχωση laser. Οι λόγοι είναι αρκετοί και σημαντικοί.

  • Η αποτρίχωση laser γίνεται ανώδυνα και με ασφάλεια.

  • Δεν χάνουμε χρόνο γιατί χρειαζόμαστε λίγες μόνο επισκέψεις.

  • Είναι κατάλληλη και για μαυρισμένα δέρματα κάτι που ειδικά το καλοκαίρι αποτελεί τον κανόνα.

  • Έχει αισθητικά άριστα αποτελέσματα.

Το tip του καλοκαιριού από την Healthy Derma Clinics σχετικά με την αποτρίχωση είναι η αποτρίχωση με laser και πλέον η αποτρίχωση θα πάψει να αποτελεί για εσάς πρόβλημα.

Mεσοθεραπεία

Το δεύτερο tip από την Healthy Derma Clinics για το καλοκαίρι. Πρόκειται για μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων. Στη μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται μια πάρα πολύ λεπτή βελόνα – οπότε ο πόνος που δημιουργείται στην περιοχή από την ένεση είναι από ελάχιστος έως και ανύπαρκτος – για να διοχετευτούν υλικά – διαφορετικά ανάλογα με τη θεραπεία την οποία εφαρμόζουμε – στο μεσόδερμα, όπως ονομάζεται δηλαδή το λίπος και ο συνδετικός ιστός κάτω από το δέρμα. Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα και μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα που είναι ιδιαίτερα αισθητά το καλοκαίρι, την αφυδάτωση, την κυτταρίτιδα, όπως επίσης και το τοπικό λίπος.

Το καλοκαίρι κάνει πολύ ποιο έντονη την ανάγκη ενυδάτωσης του δέρματος αφού η αφυδάτωση είναι μεγαλύτερη. Οι ρυτίδες που υπάρχουν στο δέρμα μας γίνονται πιο έντονες και το δέρμα παίρνει τραχιά όψη και υφή. Με τη μεσοθεραπεία προσώπου επιτυγχάνεται βαθιά ενυδάτωση, διόρθωση των ρυτίδων και των μικρών γραμμών, και ανάπλαση του δέρματος. Πολύ καλά είναι τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας και για την κυτταρίτιδα και για το τοπικό πάχος. Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που τουλάχιστον στη χώρα μας είναι αρκετά κοινό και συχνά επίμονο. Έχει να κάνει τόσο με τις συνήθειές μας, όσο και με κληρονομικούς παράγοντες, ή ακόμα και με ορμονικές διαταραχές. Όποια και αν είναι η αιτία και ακόμα και αν κάνουμε μεσοθεραπεία για να βελτιώσουμε το πρόβλημα και την όψη της κυτταρίτιδας, σίγουρα η κατανάλωση άφθονων υγρών, η καλή διατροφή και η ένταξη της τακτικής άσκησης στη ζωή μας βοηθάνε σε κάθε περίπτωση.

Η αποτελεσματικότητα της μεσοθεραπείας για την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και την χαλάρωση εξαρτώνται και από το μέγεθος και τύπο του προβλήματος, για αυτό και προηγείται αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης για να διαπιστωθεί αν αυτή είναι η ποιο ενδεδειγμένη θεραπεία. Σε γενικές γραμμές όμως μπορούμε να πούμε πως η μέθοδος της μεσοθεραπείας είναι μια απλή και αποτελεσματική λύση, που με κάποιες συνεδρίες συντήρησης δίνει άμεση λύση και βελτιώνει σημαντικά το πρόβλημα και την όψη του δέρματος σας.

Nήματα σώματος PDO & Aqualyx

Το τρίτο tip από την Healthy Derma Clinics για το καλοκαίρι έχει να κάνει με την χαλάρωση. Οι προτάσεις του Healthy Derma Clinics για την χαλάρωση είναι δυο.

  • Τα νήματα σώματος PDO. Πρόκειται για ένα λίφτινγκ σώματος με φυσικό τρόπο, που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, εφαρμόζεται σε διάφορα σημεία του σώματος όπως μπράτσα, γλουτούς, μηρούς, λαιμό, για να πετύχει σύσφιξη, ανόρθωση, γράμμωση και βελτίωση των περιγραμμάτων.

  • Aqualyx. Πρόκειται για μια εξαιρετική μη χειρουργική μέθοδος αντιμετώπισης του τοπικού λίπους που εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στο Healthy Derma Clinics και ουσιαστικά πρόκειται για τοπική αναίμακτη λιποδιάλυση. Το ενδιαφέρον με την μέθοδο Aqualyx είναι ότι χρησιμοποιεί το ίδιο το όπλο του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι στο λίπος, το οξύ που παράγεται από το συκώτι για να διαλύει το λίπος, προκαλώντας την καύση του. Η θεραπεία που είναι ενέσιμη, έχει πραγματικά θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα.

Αυτό το καλοκαίρι ίσως είναι η εποχή να αντιμετωπίσετε με άμεσο τρόπο κάποια πράγματα, που πάντα σας απασχολούσαν στο σώμα σας., αφού φυσικά συζητήσετε με κάποιον ειδικό που θα μπορεί να σας βοηθήσει να σχηματίσετε μια αντικειμενική εικόνα του προβλήματος και να σας προτείνει την κατάλληλη λύση για εσάς και το σώμα σας. Καλό καλοκαίρι!!!!